AVR


AVR actief in Duitsland

Afval- en milieuconcern AVR heeft in Duitsland een overeenkomst gesloten met RAG Aktiengesellschaft uit Essen. Het betreft de industriële reiniging van fabrieksterreinen en installaties - verdeeld over vrijwel geheel Duitsland - voor de komende twee en een half jaar. In Nederland is AVR reeds marktleider op het gebied van industriële reiniging. Het nieuwe contract, dat per 1 oktober ingaat, betekent voor AVR een definitieve uitbreiding van de activiteiten over de Nederlands-Duitse landsgrenzen.

RAG Aktiengesellschaft omvat 450 vestigingen, waarvan ruim 200 in Duitsland gesitueerd zijn. Het bedrijf is actief in de mijnbouw, energie, chemie en in onroerend goed. Vooralsnog zijn de onderdelen STEAG (energiecentrales), DSK (kolenwinning) en Rutgers (chemiefabrieken) opgenomen in het reinigingscontract.

AVR heeft de reinigingsopdracht verkregen via een Europese aanbesteding. Het bedrijf coördineert de reinigingswerkzaamheden vanuit haar nieuwe Duitse vestiging in Rheinberg met ondersteuning vanuit de Nederlandse vestigingen in Druten, Stadskanaal, Delfzijl en Hengelo. Voor de activiteiten wordt gebruik gemaakt van drogestoffen units, hogedruk units, vacuüm units en divers klein materieel. In eerste instantie zal een 15-tal medewerkers in Duitsland ingezet worden, naar verwachting verdubbelt dit aantal zich gedurende de contractsperiode.