Universiteit van Tilburg

Persberichten september 2003

Studium Generale presenteert:

Nazomerfestival Het Conflict

Het festival bestaat uit een symposium en een conflictcamping over de verschillende vormen van omgaan met conflicten en de meerwaarde die het aangaan van een conflict kan hebben.

Symposium Het Conflict
Do. 25 sep. 13.00 15.00 uur
Zaal YZ 1 UvTM
Toegang vrij

Waar mensen zijn, zijn conflicten. Ze doen zich voor wanneer belangen, doelstellingen, ideeën en acties niet met elkaar in overeenstemming zijn. Conflicten kunnen immense destructieve gevolgen hebben, maar evenzeer leiden tot grote verbeteringen.
Joost Baneke (universiteit Twente) opent het symposium met een inleiding over conflict en communicatie. Baneke doet onderzoek naar risicofactoren die leiden tot miscommunicatie en destructieve conflicten. Kwetsbaarheid, te kijk staan en te schande gemaakt worden, zijn volgens hem de belangrijkste elementen die bijdragen aan het ontstaan van een conflict. Verder zal in dit symposium vooral de praktijk aan bod komen. Jeanette van Wijk (Stichting Nationale Ombudsman) vertelt over de conflicten die zij in haar werk tegenkomt en de wijze waarop ze hiermee omgaat. Renée de Reuver (UvT) zal in interactie met het publiek duidelijk maken welke verschillende stijlen mensen kunnen hanteren bij het omgaan met conflicten.

Lezingen:
Joost Baneke (hoogleraar in de gezondheidspsychologie, forensisch en klinisch psycholoog Universiteit Twente)
Jeanette van Wijk (onderzoekster en mediator Stichting Nationale Ombudsman)
Renée de Reuver (UD personeelswetenschappen FSW, Universiteit van Tilburg)
Voorzitter:
Roland Pierik, UD politieke theorie FRW, Universiteit van Tilburg

Conflictcamping
Do 25 sep. 14.45 17.00 uur
Hijmansplantsoen Universiteit van Tilburg (groenzone tussen gebouw P, S, E en de bibliotheek )
toegang gratis

ism Studenten Advies Bureau (SAB)

Op een ludieke manier worden allerlei vormen van omgaan met conflicten duidelijk gemaakt onder het motto Leer jezelf kennen in conflictsituatie. Een greep uit het aanbod: excursie Enge mannen, workshop De andere manier, conflicttest, workshop Lichaamstaal en nog veel meer Kijk voor het volledige aanbod op de website van Studium Generale, www.uvt.nl/sg.

Het Hijmansplantsoen wordt ter gelegenheid van de Conflictcamping veranderd in een levensecht campingterrein met tenten, een caravan, een receptie, een washok etc. Er zit een maximum aan het aantal mensen dat de camping kan bezoeken. Zorg dus dat je er op tijd bij bent!

Noot voor de pers

Studium Generale zet zich in voor een zo breed mogelijke academische vorming op de universiteit door het organiseren van oa symposia, discussies, talkshows en theater op de UvT. De programmas zijn gratis en voor iedereen vrij toegankelijk, tenzij anders vermeld. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Studium Generale, Joke Backx, 013-4663034/2082

Tilburg, 16 september 2003
Laatst gewijzigd: dinsdag 16 september 2003 bullet Meer zoekmogelijkheden
bullet Wetenschap en onderzoek

Zie ook

Contact
E-mail: M.M.C.Hanssen