FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland

Startschot DISS21 op Naaldwijk (22-09-03)

Sneller en efficiënter distributie- en afleverproces

Naaldwijk- Thea van Neerijnen van handelsonderneming Thermex BV en algemeen directeur Jacques Teelen van FloraHolland gaven vanochtend samen het symbolische startschot voor het project DISS21. Hierdoor worden producten sneller en efficiënter afgeleverd bij de klanten. Daarnaast biedt het ook mogelijkheden voor speciale diensten als spoedlevering. DISS21 zal voor de voorjaarspiek van 2004 gereed zijn.

De komende maanden wordt in en rond de Distributiehal Snijbloemen flink verbouwd. Door het vergroten van de Distributiehal ontstaan ruimere paden. Hierdoor zullen opstoppingen in het proces tot een minimum worden beperkt. Door de nieuwe 'visgraatopstelling' van het distributievak wordt het wisselen van stapelwagens vanuit ergonomisch oogpunt verbeterd. Dit is een forse verbetering van de arbeidsomstandigheden van de distributiemedewerkers. Dagelijks worden op de klokken van vestiging Naaldwijk 50.000 transacties verricht die door zo'n 700 medewerkers worden gedistribueerd. De jaaromzet van de klokken op vestiging Naaldwijk bedraagt 850 miljoen euro. De dienstverlening in distributie en afleveren wordt met de realisatie van DISS21 tot en met 2010 gegarandeerd en er wordt een efficiencyslag van 15 procent gemaakt. Met DISS21 is een investering van 6 miljoen euro gemoeid.
Ten behoeve van DISS21 zijn 23 klanten in de veiling van locatie verplaatst. De verhuizing heeft de afgelopen maanden zonder problemen plaatsgevonden. Een van de verhuisde ondernemingen is Thermex BV.

Ontkoppeld veilen roos
FloraHolland blijft werken om haar rol als snelle en betrouwbare logistieke dienstverlener te versterken. Zo wordt in dezelfde week van het startschot voor DISS21 ook begonnen met het ontkoppeld veilen van grootbloemige rozen. Vanaf 25 september komen alleen de monsterkarren van dit product voor de klok. De volgkarren worden direct na het veilen naar de Distributiehal Snijbloemen gereden. Het resultaat hiervan is dat grootbloemige rozen eerder zijn geveild. FloraHolland verwacht dat de aanvoer van grootbloemige rozen de komende jaren zal toenemen. Dit betekent dat ontkoppeld veilen geen oplossing is voor de lange termijn. De komende maanden wordt onderzocht of het mogelijk en wenselijk is om dit product op twee klokken te gaan veilen.

Over FloraHolland
Op FloraHolland worden sierteeltproducten verhandeld via veilingklokverkoop en via bemiddeling (contractverkoop). FloraHolland heeft een jaaromzet van 1,9 miljard euro. Marktleider FloraHolland heeft vijf vestigingen verspreid over het land. Deze liggen nabij sierteeltproductiegebieden, in Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, Venlo en Eelde. In totaal werken er bijna 3000 medewerkers bij FloraHolland.


---