Politie Noord- en Oost Gelderland



------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek


Persberichten van 24 september 2003



Aalten - verkeersongeval


Aan de Romienendiek heeft op 23 september rond 18.30 uur een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 19-jarige automobilist uit Aalten reed de berm in om een tegemoetkomende vrachtauto te laten passeren. Hierna wilde hij de weg weer oprijden. De bestuurder remde echter omdat er sprake was van een opstaande rand. Een achter op rijdende 24-jarige automobilist uit Aalten kon echter niet op tijd remmen, waardoor er een botsing ontstond. De auto's raakten beschadigd aan respectievelijk achter- en voorzijde. De 19-jarige automobilist klaagde over hoofdpijn, maar hoefde niet te worden overgebracht naar het ziekenhuis.



Bredevoort - Mishandeling


Op 23 september is tussen 18.00 uur en 18.15 uur een 26-jarige vrouw uit Aalten mishandeld. Ze fietste op de Winterswijksestraat, waar ze werd tegengehouden door een 37-jarige inwoner van Aalten. De man pakte haar vast en wilde haar fiets dan wel dat zij hem met de fiets meenam. De vrouw wilde dit niet, waarna ze werd geslagen door de man. Passerende automobilisten kwamen te hulp en overmeesterden de man. De man werd overgedragen aan de politie, tegen wie de man zich na aanhouding hevig verzette.



Varsseveld - Verkeersongeval


Op 24 september heeft rond 12.15 uur een verkeersongeval plaatsgevonden.
Een 49-jarige automobiliste uit Ruurlo reed over de Burg. v.d. Zandestraat, komende uit de richting van de Aaltenseweg. Ze verleende op het kruispunt met de Dames Jolinkweg geen voorrang aan een van rechts komende 34-jarige fietsster uit Varsseveld. De fietsster wilde linksaf slaan zonder voor te sorteren en richting aan te geven. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De fietsster met haar achterop zittende kind kwam te vallen. De vrouw had na afloop buikklachten. Beide voertuigen liepen lichte schade op.



Vragender - Snelheidscontrole


Op 24 september is tussen 06:30 en 08:30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Winterswijkseweg.
Hierbij werden in totaal 770 voertuigen gecontroleerd. Bij in totaal 28 voertuigen werd een overtreding geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 109 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan.



Einde berichten



Voor informatie:


Anton de Ronde, voorlichting politie Achterhoek, telefoon 0900-8844




---- --