Eemland noord 10.05 uur

Utrecht 25-09-2003 - Persberichten district Eemland noord

Onder invloed BAARN In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 september werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.25 uur zagen politiemensen een 46-jarige automobilist uit Maarssen slingerend over de Van Heemstralaan rijden. Zij gingen achter de automobilist aan en gaven hem op de Amsterdamsestraatweg een stopteken. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 465 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Auto in sloot BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op woensdag 24 september raakte een automobilist van de weg.

Rond 23.05 uur reed een 38-jarige automobilist uit Soest over de Bisschopsweg, komende uit de richting van Bunschoten en gaande in de richting van Baarn. Terwijl hij een auto aan het inhalen was, kwam deze auto plotseling iets naar links en remde. De Soester week uit, raakte in de berm en kwam in een sloot tot stilstand. Hij kon op eigen kracht uit zijn auto klimmen en liep geen letsel op. De andere automobilist is doorgereden. De auto is door een takelbedrijf uit de sloot getakeld.

Automobilist gaat er vandoor BAARN Op woensdag 24 september wist een automobilist te voet aan een controle te ontkomen.

Rond 21.50 uur zag een politieman een automobilist met een snelheid van ongeveer 120 km/u over de Vuurseweg en vervolgens over de Hilversumsestraatweg rijden. Na een stopteken stopte de bestuurder op de Hilversumsestraatweg. Toen de politieman uit wilde stappen, gaf de automobilist echter weer vol gas en ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging die door vele straten in Baarn leidde. Daarbij verloor de automobilist de band van zijn rechtervoorwiel en reed op de velg verder.

Op de kruising Zandvoortweg Nachtegaallaan zag de automobilist dat er niet alleen een politiewagen achter hem zat, maar dat er ook één hem tegemoet kwam rijden. De automobilist stopte en ging er te voet vandoor. Ondanks een onderzoek in de omgeving werd hij niet meer aangetroffen. Buurtbewoners waren n.a.v. de herrie van het rijden op de velg naar buiten gekomen. Zij wisten te melden dat een buurtbewoner doorgaans in de auto reed. Deze buurtbewoner werd niet thuis aangetroffen.

In de auto werden persoonlijke bescheiden van een man aangetroffen. Op basis hiervan en op basis van de verklaringen van de buurtbewoners zet de politie het onderzoek naar de automobilist voort. De auto is door de politie veilig gesteld.

Tijdens de achtervolging was de automobilist op de Johannes Verhulslaan tegen de rechter achterzijde van een geparkeerde auto gebotst. Later belde een 64-jarige vrouw uit Baarn naar het politiebureau en verklaarde dat zij op de B. Zweerslaan voor de automobilist weg had moeten springen. Daarbij was zij ten val gekomen en bezeerde haar knie en heup en beschadigde haar kleding.

Verkeerscontroles SOEST De politie heeft op woensdag 24 september op meerdere plaatsen het verkeer gecontroleerd.

De controles vonden overdag plaats op de Middelwijkstraat, de Vredehofstraat en de Van Weerden Poelmanweg. In totaal werden 27 bekeuringen uitgeschreven en wel voor o.a. het niet dragen van de autogordel (9) en te hoge snelheid (15).