Provincie Flevoland




Provincie verheugd over ruimere subsidiemogelijkheid voor weidevogelbeheer

Gedeputeerde de Raad is blij met de met de ruimere
subsidiemogelijkheid voor weidevogelbescherming door agrarische natuurverenigingen. Tot nu toe was er alleen subsidie mogelijk voor weidevogelbescherming in weidegebieden. Het ministerie van Natuur (LNV) heeft het verzoek tot verruiming nu gehonoreerd.

In Flevoland broeden veel weidevogels niet in grasland maar op akkers. Men spreekt in Flevoland daarom liever van veldvogels. De provincie financierde eerder een onderzoek door de agrarische natuurvereniging Rivierduingebied naar het voorkomen van veldvogels. Uit dit onderzoek blijkt nu dat in gebieden met afwisselend akkers en grasland meer vogelsoorten leven dan in gebieden met alleen grasland. Samen met de agrarische natuurverenigingen van Boer en Natuur, NLTO,
Landschapsbeheer en de Dienst Landelijk Gebied, heeft de provincie daarom eerder een voorstel bij het ministerie van Natuur ingediend om ook voor akkerbouwgebieden subsidie voor weidevogelbescherming mogelijk te maken. Gedeputeerde De Raad is verheugd dat dit voorstel nu tot aanpassing van de subsidieregeling heeft geleid.