Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CDA: Wegslepen dubbelparkeerders kan veel slimmer!

Als het aan Leonard Geluk, fractievoorzitter van de Rotterdamse CDA-fractie, ligt wordt in de toekomst veel slimmer gebruik gemaakt van de beschikbare sleepcapaciteit. Schriftelijke vragen aan burgemeester Opstelten en wethouder De Faria zijn een eerste aanzet hiertoe.

Het dubbelparkeren is de Rotterdamse CDA-fractie een doorn in het oog. Met name straten als de West-Kruiskade en de Nieuwe Binnenweg ondervinden veel overlast van deze dubbelparkeerders. Onlangs nog, heeft de gemeenteraad ingestemd met aanpassing van de wegsleepverordening teneinde de handhaving van het parkeren te verbeteren, maar de resultaten hiervan zijn voor fractieleider Leonard Geluk onvoldoende zichtbaar. Nog altijd wordt met grote regelmaat dubbel geparkeerd. Waarom worden deze parkeerders niet weggesleept?

Er is voldoende sleepcapaciteit beschikbaar in de Rotterdamse regio, en wel bij een aantal private bedrijven die daartoe gekwalificeerd en gecertificeerd zijn. Een goede inzet van deze particuliere slepers maakt het mogelijk om het wegslepen als handhavinginstrument uiteraard onder verantwoordelijkheid en aanwijzing van het bevoegde gezag in te zetten. De huidige inzet kan en moet beter!


---

Noot voor de redactie/