Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 26 september 2003

Besluiten uit de wekelijkse vergadering van het Dagelijks Bestuur

Chassékerk wordt gemeentelijk monument

Het Dagelijks Bestuur verleent de Chassékerk de gemeentelijke monumentenstatus. De kerk mag nu niet worden gesloopt, hoewel het bisdom Haarlem, de eigenaar van de kerk, een sloopvergunning heeft. Het stadsdeel wil verschillende buurtvoorzieningen in de kerk realiseren. Het bisdom wil echter alleen een kerkelijke functie voor het gebouw en wenst niet mee te werken aan andere functies.

Informatie: Ruth Buwalda, telefoon 020-5892702

Samenwerking openbare schoolbesturen in vier westelijke stadsdelen

De Baarsjes, Bos en Lommer, Oud-West en Westerpark gaan officieel samenwerken op het gebied van openbaar schoolbestuur. Informeel werkten de vier stadsdelen in West al drie jaar samen met name op het terrein van personeelsbeleid. Redenen om samen te werken zijn: versterken van het openbaar onderwijs, spreiding van financiële risico's en bevorderen van kwaliteit en mobiliteit van leerkrachten. Het gaat in totaal om zeventien basisscholen, waar 641 leerkrachten les geven aan 4500 leerlingen.

Informatie: Ruth Buwalda, telefoon 020-5892702

Bijlage: Deelraad: 81 parkeerplaatsen kopen voor de buurt Stadsdeel De Baarsjes koopt 81 parkeerplaatsen in de te bouwen parkeergarage onder het nieuwe Piri Reisplein, dat de nieuwe Westermoskee gaat omringen, zo heeft de stadsdeelraad besloten. Alle politieke partijen zijn na grondige discussie akkoord met de aankoop. De 81 plaatsen in de parkeergarage compenseren de parkeerplaatsen die verdwijnen als de straten in de Chassébuurt opgeknapt worden. In de Chassébuurt zijn 's avonds de parkeerplaatsen voor honderd procent benut. Bijgevoegd het persbericht.

Uitnodiging: Presentatie en filmpremière PlanWest/La Rainbow Op 2 oktober presenteert portefeuillehouder Henk Boes (Welzijn) het Inhoudelijk Programma van Eisen voor het nieuwe vrijetijdscentrum op het terrein van jongerencentrum La Rainbow en speeltuin Plan West. Het nieuwe centrum is bedoeld voor jeugd en jongeren van 0 -23 jaar en is naar verwachting voorjaar 2006 gereed. Bij dezelfde gelegenheid is de première van een film over hoe jongeren met buurtbewoners wensen en ideeën voor het vrijetijdscentrum hebben verzameld. Wethouder Rob Oudkerk is op de avond aanwezig en geeft na afloop van de film een korte reactie op de plannen. Een preview van de film wordt vanaf donderdag 25 september een week lang dagelijks vertoond op AT5 in het programma amsterdamtv.nl Informatie: Ruth Buwalda, telefoon 020-5892702

Uitnodiging: Feestelijke aanbieding Programmabegroting De voorzitter van de Stadsdeelraad krijgt op 9 oktober om 16.30 uur in de raadzaal aan de Baarsjesweg 224 de Programmabegroting feestelijk aangeboden, in bijzijn van de deelraadleden en werkrelaties. Tegelijkertijd introduceert het stadsdeel de vernieuwde website, waarop de Programmabegroting 2004 gepubliceerd wordt. De Programmabegroting is gebaseerd op de moties van de deelraad naar aanleiding van een kadernota (juni 2003) en is aangepast aan de actuele ontwikkelingen. Informatie: Joke Padmos, telefoon 06-20541756, j.padmos@baarsjes.amsterdam.nl