PERSBERICHT - 2003-07-19

Najaarsexcursie TourPRess naar Limburg

Tijdens de zeer geslaagde najaarsreis te Zeeland werd reeds door Wim Gloudemans, als vertegenwoordiger van het Bourgondische zuiden, aangegeven dat de volgende ledenexcursie zeker plaats diende te vinden in het Limburgse land. Daar was nog zoveel bijzonders te tonen en te proeven. Op uitnodiging van Maastricht Visitors & Convention Bureau en VVV Zuid Limburg gaan we het weekend van 26 t/m 28 september 2003 naar dit deel van Nederland.

Het programma dat inmiddels per post is toegezonden, zal menig TourPRess lid aanspreken en inzicht verschaffen in diverse zaken die deze streek te bieden heeft en waar mogelijk nog geen van de leden kennis van heeft genomen.

Op vrijdag 26 september worden de deelnemers verwacht in het park Landal Hoog Vaals om 18.00 uur en vervolgens zult u gedurende dit weekend zowel oog als tongstrelende momenten beleven. Uiteindelijk zal op zondagmiddag 15.00 uur een punt worden gezet achter dit programma, wat niemand belet om aansluitend toch nog een stukje van het Limburgse land in aanschouw te nemen, of de kennis van een bijzonder plekje verder uit te breiden.

Het is een zeer creatief programma, dat veel zijde van niet alleen het stadse, maar ook de landelijke omgeving laat zien. Iedereen wist en weet dat Mestreech een stad met allure is. Het heeft tevens een achterland met een geheel eigen karakter, dat niet alleen qua taal, met zelfs een eigen volkslied, maar ook de mens er bijzonder doet leven.

Niet voor niets bestaat er zelfs een diksjenaer van 't Mestreechs, een zangerige taal die voor een "buitenlander" en dat ben je er al snel niet te begrijpen is. Het is een stad met een grote verscheidenheid aan historische en moderne bouwwerken, al blijken deze laatste niet altijd even stevig. Het is ook een gebied met grote fortificaties en vooral die van het schuimend bier en de gezellige terrasjes.

Maar de omgeving heeft nog zo veel meer te bieden met onder meer het unieke Geuldal en zijn vakwerkwoningen. De bijzondere kapelletjes en zijn speciale boerderijen. Maar waarom zouden wij dit allemaal reeds in ons openingswoord vastleggen, als u het niet beter met eigen ogen zelf kunt komen aanschouwen.

U kunt uw aanmelding zenden of mailen naar het TourPRess secretariaat Marijke Russ van Mook, Hild 8, 5066 CL Moergestel of liever per fax 0135130105 (na 9 augustus) of per mail hildacht@wxs.nl

Uiterste datum voor aanmelding 1 september. Informatie over het programma, de kosten en een aantal andere 'verenigingsdetails' is inmiddels per post aan de leden toegezonden.