EVD


Seminar Zakendoen in India, 26 september 2003
---

India is op dit moment de op één na snelst groeiende economie ter wereld. Toch geniet het land, in tegenstelling tot bijvoorbeeld China, nog betrekkelijk weinig belangstelling bij het Nederlands bedrijfsleven. Ten onrechte menen deskundigen. India is volgens hen op diverse terreinen een verrassend modern land met een zakelijk klimaat dat mogelijk zelfs beter is dan dat van China. De EVD organiseert op 26 september 2003 het seminar Zakendoen in India, waar deskundige sprekers dieper ingaan op de Indiase markt.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Indien u zich aanmeldt voor 19 september kunnen wij vermelding op de deelnemerslijst garanderen.

India
Vooral voor buitenlandse investeerders wordt India steeds interessanter (met name of het gebied van ICT, agro/foodprocessing, water, infrastructuur, medische technologie en milieutechnologie). Daarnaast ontwikkelt India zich de laatste jaren razendsnel tot een van de populairste bestemmingen voor Business Process Outsourcing (BPO). De noodzaak voor westerse bedrijven om in een tijd van recessie tot kostenbesparing en rationalisering van het bedrijfsproces te komen, sluit prachtig aan bij het Indiase aanbod van zeer lage loonkosten en hooggekwalificeerd personeel. India is zeker geen makkelijke markt, maar wie op basis van een strategische visie en een flexibele instelling de markt betreedt, heeft alle kans om vaste grond onder de voeten te krijgen.

Programma
Voor meer informatie over sprekers, onderwerpen en tijden kunt u de pagina 'Programma' raadplegen.

Locatie
Het seminar wordt gehouden bij Nederlandse Export Combinatie (NEC) te Soest.

Kosten
De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen euro 75,- per persoon. Na de bijeenkomst ontvangt u een factuur. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 dag voor de bijeenkomst.

Spreekdagen
Voorafgaand aan het seminar worden van 22 tot en met 25 september spreekdagen georganiseerd op de volgende locaties:
* 22 september bij de EVD te Den Haag

* 23 september bij de Kamer van Koophandel te Venlo
* 24 september bij de Kamer van Koophandel te Apeldoorn
* 25 september bij de Kamer van Koophandel te Groningen

Op één van deze locaties kunt u een een individueel gesprek voeren met de volgende handelsmedewerkers: P.M.M. Keulers en mw. R. Pal, Nederlandse ambassade te New Delhi B.B. Bansal, consulaat-generaal te Mumbai, mw. drs. G. Wagenaar, Netherlands Business Support Office (NBSO) te Gujarat en V. Kumar, NBSO te Chennai.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
* Anita Jainandan
Telefoon: (070) 778 84 14
E-mail: jainandan@evd.nl

Wilt u meer informatie over India, dan kunt u de landenpagina of de online publicatie raadplegen of contact opnemen met de regio-informatiemanager voor India:

* Jillis van Delsen
Telefoon: (070) 778 88 64
E-mail: india@info.evd.nl