Gemeente Aalten



08/09/2003
Fitheidstest 2003 voor sporters en/of 'mensen die graag gezond willen bewegen'
Leeftijd: 45 jaar en ouder
Vrijdagavond, 26 september 2003, is er gelegenheid om uw conditie te testen met de UKK-Wandeltest op het AVA-terein, zaterdagmiddag 27 september 2003 is er de "Triatlon-Andersom" .

Fitheidstest 2003 voor sporters en/of 'mensen die graag gezond willen bewegen'
Leeftijd: 45 jaar en ouder

Vrijdagavond, 26 september 2003, is er gelegenheid om uw conditie te testen met de UKK-Wandeltest op het AVA-terein, Bredevoortsestraatweg 110 in Aalten
Start: tussen 19.00-20.00 uur
Kosten: 3,00 (koffie na afloop inbegrepen)

De test bestaat uit 2 km wandelen in een zo hoog mogelijk, gelijkmatig tempo. Met de gemeten hartslag en de gelopen tijd (+/- 20 min.), in combinatie met de lengte, het lichaamsgewicht en het geslacht, wordt uw fitheids index berekend.

Deze test meet het functioneren van het hart-long systeem en geeft zo een schatting van uw lichamelijke fitheid. Sporter of niet sporter, deze gezonde uitdaging is precies wat voor u.
Met de test kunt u zien hoe het met uw conditie gesteld is.

Velen hebben al eerder deelgenomen aan deze test. De vorige uitslagen hebben wij bewaard, dus met de test kunt u zien of uw conditie verbeterd is of dat u een goede conditie behouden hebt. Het kan ook een prikkel zijn om meer te gaan bewegen.

Na afloop kunt u samen met de andere deelnemers genieten van een kopje koffie dat u door de organisatie wordt aangeboden.

Zaterdagmiddag 27 september 2003 is er de "Triatlon-Andersom" Start : 13.00 uur(5 km-loop)....13.15 uur (2,5 km-loop) restaurant Karpermeer, Haartseweg 2, Aalten
Finish: zwembad 't Walfort
Kosten: 3,00,te voldoen aan de start. Zorg dat u op tijd bent in verband met de registratie en gezamenlijke start

De triatlon-andersom wordt ieder jaar in Aalten gehouden voor mensen van 45 jaar of ouder en heeft zijn naam te danken aan de omgekeerde volgorde van lopen, fietsen en zwemmen, de onderdelen van de gewone triatlon. Daarnaast zijn de afstanden aangepast. Naast vele andere sporten zijn vooral zwemmen, fietsen en wandelen aanbevolen bewegingsvormen om de lichamelijke conditie te onderhouden of te verbeteren!
Elk onderdeel duurt ongeveer een half uur of een uur, afhankelijk van de gekozen afstand en het tempo waarin men de afstand aflegt. Bij het lopen kan men uit twee afstanden kiezen (5 km of 2,5 km), die heel goed wandelend af te leggen zijn zodat er genoeg energie overblijft voor de andere onderdelen.
Bij het fietsen zijn er ook twee afstanden (10 km of 5 km), die in geheel eigen tempo afgelegd kunnen worden.
Beide onderdelen zijn zowel sportief (tijdopname) als recreatief te doen.
Het zwemmen duurt een half uur. Dit kan zowel sportief (hoeveel banen zwem ik in een half uur ?) en recreatief (rustig zwemmen of eventueel lopend baantjes trekken).

Tussen de onderdelen is er gelegenheid om samen een kopje koffie te drinken, dat u door de organisatie wordt aangeboden. Aan het eind krijgt elke deelnemer een certificaat waarop de prestaties vermeld staan.
Meedoen is belangrijker dan de prestatie. Actief of minder actief, sporter of niet sporter, niet meer zo piep of wat ouder, worden uitgenodigd om aan dit evenement mee te doen! Het parkoers is uitgezet in een mooie omgeving. De organisatie hoopt op een goede opkomst en dat het zonnetje u niet in de steek laat.

Beide activiteiten worden georganiseerd door de werkgroep 55 plus in beweging, in samenwerking met Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO), zwembad 'tWalfort, en de Nederlandse Hartstichting.

Voor meer informatie kunt u bellen: 0543-475828 (zwembad 't Walfort) 0543-473993 (St Soc.Cult.Werk Aalten)
0543-451290 (Aggi van der Heide-Hogenhout)
Opgave formulieren voor de UKK-test liggen bij het VVV Aalten, Bredevoort.
Dit formulier graag ingevuld inleveren bij het VVV te Aalten, uiterlijk 25 september.