PERSBERICHT
18/09/2003

"Recepten uit het hart gegrepen"

'Smart Cooking' van Julius Jaspers wint gouden garde!Proeven in de Beurs van Berlage

Het populaire kookboek 'Smart Cooking' van Julius Jaspers is door TIP Culinair bekroond met de Gouden Garde, de prijs voor het best geschreven kookboek van Nederlandse bodem. De keuze voor 'Smart Cooking' was snel gemaakt. "Leuke recepten uit het hart gegrepen en zo beschreven dat je er meteen aan wilt beginnen," aldus het juryrapport van TIP Culinair. Julius omschrijft zijn boek als een 'relaxboek' met tips voor succesvolle gerechten: "koop verse spullen, deel je tijd goed in, open de flessen én... relax."

Culinaire parel
Ieder jaar zoekt TIP Culinair, Nederlands' grootste eetblad, naar 'dé culinaire parel' oftewel het best geschreven Nederlandse kookboek. De criteria waarop het winnende boek wordt beoordeeld zijn onder andere de vlotte en leesbare teksten en natuurlijk: goede recepten! De andere genomineerden waren dit jaar: 'De origineel Thaise keuken' van Lonny Gerungan, 'Groenten en wijn' van Frank Fol, 'Inter Scaldes & Jannis Brevet' van Cila van der Endt en David Lyndsey en 'Outdoor Cooking, picknicken, barbecuen, roken en grillen' geschreven door Felix Alen.

Over de auteur:
Julius Jaspers is geen onbekende in de wereld van de gastronomie. Eten heeft altijd een belangrijke rol in zijn leven gespeeld en hij heeft dan ook bijna overal wel een vinger in de pap; zo runt hij de keukenspullenketen Studio Bazar en een internationale groothandel met tafelaccessoires die aan vrijwel alle kookwinkels in Nederland levert. Julius is tevens uitgever van een magazine en natuurlijk: auteur van het winnende kookboek. Door zijn ervaring als kok, traiteur en cateraar weet hij als de beste wat het is om te entertainen en hoe daar een perfecte voorbereiding aan vooraf gaat; Smart Cooking is daarvan het resultaat.

Smart Cooking
Julius Jaspers
Prijs: EUR 25,00
ISBN: 9074265 58 8
Uitgeverij Waanders
Verkrijgbaar bij de erkende boekhandel, alle vestigingen van Studio Bazar en tijdens de Woonbeurs in de RAI van 30-09 tot 05-10-2003 op het themaplein Koken = Fun.