KRO De Wandeling

Erik Visser maakt cd voor kankerbestrijding na dood zoon

KRO DE WANDELING, VRIJDAG 26 SEPTEMBER

HILVERSUM, 20030923 -- "Muziek houdt me staande. Muziek beheerst mijn hele leven en het speelde een grote rol bij mijn zoon Adam." Op negentienjarige leeftijd overlijdt de zoon van Erik Visser aan kanker. In de woelige tijd daarna schrijft hij de gebeurtenissen van zich af en drukt Erik de liefde voor zijn zoon uit in de song 'All my love to you'. Daarna gaat Erik Visser op zoek naar soortgelijk materiaal om er een cd van te maken.



In aflevering vier van KRO De Wandeling gaat presentatrice Hella van der Wijst in gesprek met Erik Visser over de ontdekking van de ziekte, de relatie met zijn zoon en zijn plannen voor de toekomst. "Adam beheerst mijn hele leven. Hij was mijn enig kind, hij leek als twee druppels water op me en we deelden dezelfde muzikale passie." Bij toeval wordt de gevreesde ziekte geconstateerd. "Hij maakte een duikeling van een bootje in de gracht en bij onderzoek bleek dat hij een stukje van zijn rugwervel miste. Niet veel later werd er een tumor verwijderd." Lange tijd gaat het goed, tot de ziekte terugkomt. "Hij woonde in Amerika en hals over kop ben ik naar hem toe gevlogen. Ik ben tot het einde bij hem gebleven." Een zware, intensieve tijd. "Adam is in mijn bijzijn overleden. Ik heb in Amsterdam een memorial gehouden. Een indrukwekkende gebeurtenis..." Nu, vier jaar later, werkt Erik vanuit zijn stichting Memory Records aan een cd waarvan de opbrengst bestemd is voor het Koningin Wilhelmina Fonds. "Ik ben op zoek gegaan naar liedjes van artiesten die in eenzelfde situatie hebben gezeten. En zo heb ik materiaal verzameld van onder anderen The Nits, Def P, Lisa Patterson en Wally Tax." Zodra de financiering van het project rond is wordt de cd uitgebracht.


Hella van der Wijst toert op haar motor door heel Nederland op zoek naar de mooiste wandelplekjes en inspirerende levensverhalen.


KRO De Wandeling, vrijdag 26 september 16.30 uur
(HH. zondag 28 september 09.30 uur)

Nederland 1



KRO De Wandeling.

Mensen die hun hart volgen.





KRO De Wandeling