Ministerie van Defensie


---


---

foto: F-16 met de fraai beschilderde staart 50 jaar 306 Squadron (Konninklijke Luctmacht)

Vreemde vogels op Vliegbasis Volkel

24-09-2003

Diverse types (gevechts-)vliegtuigen landen vrijdag 26 september op de Vliegbasis Volkel. Ze nemen deel aan een static-show bij het jubilerende 306 Squadron. Ook enkele historische kisten zijn van de partijt; zij arriveren s morgens. De static-show duurt tot halverwege de middag, waarna een deel van de vliegtuigen huiswaarts vertrekt. Op maandagochtend verlaten de overige toestellen Volkel.

Het 306 Squadron van de Vliegbasis Volkel viert zijn 50-jarig bestaan met een gevarieerd programma. Verwacht worden onder meer een Italiaanse F-104 Starfighter, Duitse Tornado, Belgische F-16 en een Franse Mirage 2000. Ook enkele oudgedienden, waaronder een Beaver, Harvard en een B-25 Mitchell, presenteren zich tijdens deze internationale static-display. Daarnaast geeft de Koninklijke Luchtmacht acte de présence met de F-16 MLU, Apache AH-64A gevechtshelikopter en een Pilatus PC-7 trainer. Uiteraard staat ook de F-16 met de fraai beschilderde staart 50 jaar 306 Squadron opgesteld.

De F-16 solo display van de Koninklijke Luchtmacht verzorgt s middags rond vier uur een demonstratie voor de gasten. Deze past in het trainingsprogramma van het team. Naast trainingsvluchten boven de thuisbasis Leeuwarden voert de F-16 demovlieger een aantal oefenshows boven andere vliegbases uit.