Politie Amsterdam-Amstelland


228 Bekeuringen voor gordels en autozitjes

26-9-2003. Afgelopen maandag en dinsdag werden door agenten van het netwerk jeugd en verkeer van de politie Amsterdam-Amstelland controles uitgevoerd op het gebruik van kinderbeveiligingsmiddelen en autogordels. Het doel van de actie was bewustwording bij ouders en kinderen over de risico's van het rijden zonder gordel of kinderzitjes. De noodzaak van dergelijke acties in het begin van het schooljaar blijkt uit het resultaat.

In twee dagen tijd werden aan bestuurders of passagiers van motorvoertuigen 228 bekeuringen uitgedeeld. 204 bonnen hadden betrekking op volwassenen, 24 bekeuringen betroffen het onveilig vervoeren van kinderen. Na de controle werd aan de ouders van de kinderen de gelegenheid geboden om een videopresentatie te bekijken over de risico's van het rijden zonder gordels of onjuist gebruik van kinderbeveiligingsmiddelen. Negentig procent van de bekeurden heeft hiervan gebruik gemaakt. Iedereen reageerden zeer positief. Fietsen door rood licht: 45 boetes

25-9-2003. Gistermiddag kregen 45 fietsers in de Vijzelstraat een bekeuring van ? 23,00 omdat zij door het rode verkeerslicht reden. Ook drie automobilisten die met een mobiele telefoon aan het oor zaten kregen een bekeuring uitgereikt. Zij moeten ? 136,00 betalen. Autodief annex wegpiraat


25-9-2003. De politie heeft gistermiddag in de Boerhaavestraat een gestolen terreinwagen in beslag genomen. De auto was vanaf 17 september betrokken bij meerdere zware verkeersovertredingen.

De auto werd op 15 september in Weesp ontvreemd waarna het voertuig regelmatig in de regio werd gezien. De bestuurder van deze auto viel op omdat hij met het voertuig bijna elke verkeersregel die bestaat aan zijn laars lapte. Zo werd hij gezien terwijl hij over trottoirs reed, fietspaden als rijbaan gebruikte en aan het spookrijden was. Verschillende pogingen van de politie om de bestuurder aan de kant te zetten liepen op niets uit. De joyrijder reed verschillende politievoertuigen aan en een aantal fietsers konden ter nauwer nood aan de man ontsnappen door van hun fiets te springen. De auto werd uiteindelijk zonder bestuurder in de Boerhaavestraat in Amsterdam-Oost aangetroffen en in beslag genomen. De wijkteamrecherche van bureau Balistraat neemt de zaak hoog op en is een uitgebreid onderzoek gestart.