ABN AMRO

Amsterdam, 26 september 2003

Geen akkoord bij CAO onderhandelingen ABN AMRO

ABN AMRO en de vakorganisaties (FNV Bondgenoten, De Unie, Dienstenbond CNV en BBV) zijn vanmorgen vroeg uit elkaar gegaan zonder dat ze een nieuw CAO- akkoord hebben bereikt voor de circa 30.000 medewerkers van de bank in Nederland. De vorige CAO liep formeel reeds op 1 juni van dit jaar af. Door het uitblijven van een nieuwe CAO blijven de nu geldende arbeidsvoorwaarden onverminderd van kracht.

ABN AMRO heeft de bonden een compleet pakket aangeboden met daarin afspraken op het gebied van werkzekerheid, de pensioenen en een loonstijging van 2,5%.

Met betrekking tot de werkzekerheid ligt er een principe overeenkomst met een looptijd tot 2008, voor medewerkers die bij eventuele reorganisaties boventallig worden. Deze medewerkers kunnen kiezen voor een begeleidingsperiode van maximaal achttien maanden waarin zij worden geholpen bij het vinden van een nieuwe baan binnen of buiten de bank. Eventuele verschillen in beloning tussen het oude en nieuwe werk zullen voor een periode van vier jaar worden gecompenseerd. Mocht een medewerker na achttien maanden geen nieuwe functie hebben gevonden, dan wordt zijn dienstverband bij ABN AMRO beëindigd en ontvangt de medewerker een vergoeding op basis van 75% van de kantonrechtersnorm. Indien de medewerker besluit geen gebruik te maken van de begeleidingsperiode, ontvangt hij bij beëindiging van het dienstverband een vergoeding op basis van de kantonrechtersnorm. Medewerkers van 57,5 jaar en ouder zullen bij reorganisaties niet boventallig worden.

Het pakket bevat eveneens een voorstel met betrekking tot een structurele loonsverhoging van 2,5 %. Deze loonafspraak heeft betrekking op de periode 1 november 2003 tot 1 augustus 2004.

De afspraken met betrekking tot het pensioen zijn ook in het voorstel opgenomen. Daarin staat dat ABN AMRO en de bonden hebben afgesproken in een studie tot een oplossing te komen voor de te hoge pensioenkosten, waarbij het meebetalen van de medewerkers aan hun eigen pensioenpremie nadrukkelijk tot de mogelijkheden behoort. De uitkomst van deze studie zal per 1 januari 2005 worden geïmplementeerd. Bovendien is voorgesteld dat de helft van de loonsverhoging niet leidt tot indexatie van opgebouwde pensioenrechten en reeds ingegane pensioenen. Tenslotte is afgesproken dat iedereen overgaat op een middelloonregeling, zonder verdere overgangsmaatregelen.

ABN AMRO is van mening een pakket te hebben aangeboden dat recht doet aan de huidige omstandigheden en dat rekening houdt met toekomstige ontwikkelingen, met name de invloed van de vergrijzing op de hoogte van de pensioenkosten. De vakbonden zullen het voorstel aan hun leden voorleggen.

Perscontacten:
020 6288900

ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Tel. 020 628 89 00
Fax. 020 629 54 86

Please read our disclaimer and Privacy Statement.
Copyright © 1998-2003 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.