Gemeente Zoetermeer

Presentatie Architectuurdocumentatie

Vrijdag 26 september a.s. zullen de wethouders Gemma Smid en Frans Willem van Gils uit handen van de auteur, Demiën Broekhuis, de eerste exemplaren ontvangen van een uniek overzichtswerk van de architectuur die Zoetermeer rijk is. Als onderdeel van het project De Gave Stad wordt met deze gids de grote verscheidenheid aan architectuur in Zoetermeer onder de aandacht gebracht. De documentatie geeft per wijk op alfabetische volgorde van straatnaam en nummer een bijna compleet overzicht van de gerealiseerde bouwwerken met foto, bouwjaar en ontwerper.

Deze architectuurgids vormt samen met de reeds verschenen Cultuurhistorische Verkenningen van de Zoetermeerse wijken een compleet beeld wat Zoetermeer sinds haar ontstaan te bieden heeft aan stedenbouw en architectuur. Deze inventarisaties van de ruimtelijke kwaliteiten van Zoetermeer, het interactieve proces over het algemene niveau van welstandstoezicht en de gebiedsgebonden welstandscriteria zijn de basis voor de Welstandsnota die voor juli 2004 door de Gemeenteraad zal worden vastgesteld.

Belangstellenden kunnen het boek: Architectuurdocumentatie, compleet overzicht van de Zoetermeerse architectuur vanaf zaterdag 27 september verkrijgen bij de boekhandels, Ribberink (Theaterplein 47), Roos (Dorpsstraat 155) en Paagman (Noordwaarts 212). Het wordt aangeboden voor de prijs van Eur20.

Laatste wijziging: 25-09-2003