Ingezonden persbericht


MBA e-Business experts veilen diensten op eBay
Meeropbrengst voor goed doel Zuid-Amerika

Amsterdam, 26 september 2003 - Op de online handelsplaats eBay bieden 5 e-business experts hun diensten aan voor een 3 daags 'on the job' management project in Zuid-Amerika. Alle vijf deelnemers hebben zeer verschillende achtergronden, maar delen een MBA graad e-management van de Erasmus universiteit in Rotterdam. De experts willen hun gezamenlijke kennis inzetten voor een project in Brazilië, Argentinië, Chili of Bolivia.

De veiling betreft een consultancy opdracht, waarbij de specifieke opdracht in samenspraak met de hoogste bieder en tevens uiteindelijke opdrachtgever zal worden vastgesteld. De veiling vindt plaats van 25 september tot en met 2 oktober; de url is: http://altfarm.mediaplex.com/ad/ck/1841-12981-4124-13?id=45. De 5 e-business experts bieden hun consultancy diensten geheel kosteloos aan; de opbrengst van de veiling dient enkel om de reiskosten te kunnen dekken. Alle meeropbrengst zal worden geschonken aan een goed doel in het land waar het project wordt uitgevoerd. Geïnteresseerde bedrijven en instellingen kunnen via eBay wereldwijd een bod uitbrengen.

Dit initiatief is het vervolg op eerdere succesvolle ervaringen van de Erasmus e-business experts. Zo zijn er vorig jaar projecten uitgevoerd voor Océ-Technologies en Organon in China. De opdracht voor Organon behelsde de vertaling van de wereldwijde e-marketing strategie naar de Chinese situatie en markt. Voor Océ hebben de experts een uniforme strategie opgesteld met plan van aanpak voor de toekomstige e-commerce activiteiten van de Far East Emerging Market landen van Océ. De reis staat gepland voor eind oktober. Voor meer informatie over deze opdrachten en de deelnemers, zie: http://china.gemalumni.com/.

Over eBay®
Met ruim 75 miljoen gebruikers is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Wereldwijd heeft de via eBay gerealiseerde omzet in 2002 de 14 miljard dollar overschreden. De resultaten van het tweede kwartaal werden wederom gekenmerkt door een aanzienlijke groei. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 20 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.



Ingezonden persbericht