Gemeente Maastricht

24 september 2003

Bestemmingsplan Binnenstad-West onherroepelijk

Burgemeester en Wethouders van Maastricht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten, afdeling RRZ, d.d. 14 januari 2003, kenmerk 2003/129 inzake het vaststellingbesluit van de gemeenteraad van januari Maastricht d.d. 28 mei 2002, kenmerk 2002-14364, met betrekking tot het bestemmingsplan Binnenstad-West als gevolg van het intrekken van het ingediende beroepschrift onherroepelijk is geworden.

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen voor een ieder ter inzage bij het GemeenteLoket (zie rubriek Bereikbaarheid Gemeente Maastricht).

Voorbereidingsbesluiten

De Burgemeester brengt ingevolge het bepaalde in artikel 22 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ter openbare kennis, dat de raad der Gemeente Maastricht in zijn openbare vergadering van 16 september 2003 heeft besloten te verklaren, dat een bestemmingsplan wordt voorbereid: voor het gebied Beatrixhaven-Oost; en voor het gebied Limmel.

Bovengenoemde besluiten treden met ingang van 25 september 2003 in werking. De desbetreffende besluiten liggen voor een ieder ter inzage bij het GemeenteLoket (zie rubriek Bereikbaarheid Gemeente Maastricht).

Degenen wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken, kunnen een bezwaarschrift indienen binnen zes weken na de dag van deze bekendmaking. Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, de gronden van het bezwaar en een ondertekening. Richt het bezwaarschrift aan: De Raad van de Gemeente Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

Hogere waarde Wet geluidhinder Kernstraat / Mullerstraat / A. van Scharnlaan

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn bij Gedeputeerde Staten van Limburg een verzoek in te dienen voor het verkrijgen van een hogere waarde, als bedoeld in de artikelen 47 en 83 van de Wet geluidhinder ten behoeve van 21 geprojecteerde woningen aan de Professor Kernstraat/Professor Mullerstraat respectievelijk 1 geprojecteerde woning aan de Adelbert van Scharnlaan. Het verkrijgen van een hogere waarde vindt plaats in het kader van de te volgen artikel 19-WRO vrijstellingsprocedure.

De ontwerp-verzoeken met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 25 september 2003 gedurende 2 weken ter inzage bij het GemeenteLoket (zie rubriek Bereikbaarheid Gemeente Maastricht). Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk opmerkingen maken over de ontwerp-verzoeken.

Richt de opmerkingen aan Burgemeester en Wethouders, t.a.v. de dienst Stadsontwikkeling en Grondzaken, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Op dinsdag 7 oktober 2003 wordt om 16.30 uur in kamer 2A (begane grond), Stadskantoor Maastricht I, Randwycksingel 22, een openbare zitting gehouden, waarbij een ieder in de gelegenheid wordt gesteld mondeling opmerkingen in te dienen over de ontwerp-verzoeken.

Hogere waarde Wet geluidhinder Daaldersruwe / Papyrussingel

Burgemeester en Wethouders van Maastricht maken ter voldoening aan het bepaalde in afdeling 3.6 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat Gedeputeerde Staten van Limburg de hogere waarde, als bedoeld in de artikelen 83 van de Wet geluidhinder bij besluit van 9 september 2003, verzonden 9 september 2003, kenmerk 2003-39623, hebben vastgesteld ten behoeve van 16 geprojecteerde woningen (als onderdeel van een nieuw te bouwen zorgcentrum) op een perceel gelegen tussen de Daaldersruwe en Papyrussingel.

Het besluit van Gedeputeerde Staten met de daarbij behorende stukken ligt ter inzage bij het GemeenteLoket (zie rubriek Bereikbaarheid Gemeente Maastricht). Tot 22 oktober 2003 kunnen belanghebbenden tegen genoemd besluit een bezwaarschrift indienen bij Gedeputeerde Staten van Limburg, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht.