3e persbericht van vrijdag 26 september 2003

Eindhoven 26-09-2003 - Berichten uit de regio

Valkenswaard: Fietster gewond

Een 49-jarige automobilist uit Valkenswaard die vrijdagochtend rond 10.40 uur achteruit vanaf de Kempischebaan de Haagstraat inreed, zag hierbij een 70-jarige fietster uit Valkenswaard te laat. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de vrouw een hoofdwond opliep. Zij is overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Middelbeers: 76 km te hard

Op de Westelbeersedijk zijn vrijdag tussen 9.30 en 11.30 uur 271 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 19 bestuurder harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. Eén bestuurder reed maar liefst 76 km te hard.

Eindhoven: Rood licht controle

Bij een controle op het rijden door rood licht zijn vrijdagmorgen op de Marconilaan 8 automobilisten bekeurd voor het rijden door rood licht.

Eindhoven: Vechtersbazen aangehouden

Op de Stationsweg zijn vrijdagmiddag om 14.30 uur een 37-jarige en een 38-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor, na een onenigheid een 45-jarige Eindhovense man met een ijzeren staaf te hebben mishandeld.

Eindhoven: Onder invloed

Vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur is op de Insulindelaan een 43-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 2,00 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Veldhoven: Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Kempenbaan zijn vandaag 6 automobilisten bekeurd voor o.a. telefoneren, rijden zonder rijbewijs, rijden door rood licht en rijden zonder gordel.

Waalre: Rood lichtcontrole

Op de Willibrorduslaan is vanmiddag tussen 14.30 uur en 15.30 uur een rood licht controle gehouden. 13 bestuurders zijn bekeurd waarvan 1 bestuurder tweemaal werd bekeurd omdat hij een voor het rode licht staande auto links passeerde en door rood reed.

Son: Gevaarlijke verkeersgedrag met modelvliegtuig

Op de Kanaalstraat werd de politie aangesproken door enkele getuigen die meedeelden dat een man op een bromfiets heel gevaarlijk rondreed met een modelvliegtuig. Korte tijd later kwam er een 37-jarige Eindhovenaar op zijn bromfiets aanrijden. De man had zijn rechterhand aan het stuur en in zijn linkerhand een groot modelvliegtuig met een spanwijdte van ongeveer 150 cm. Tussen zijn benen stond de apparatuur om het vliegtuig te kunnen besturen. De politie vertelde de man dat hij op deze manier niet verder kon rijden omdat hij zijn voertuig niet goed kon besturen en het niet onder controle kon houden. De man was echter een andere mening toegedaan en verkondigde deze op luide toon. Hij kreeg een proces-verbaal voor het voeren van brede lading en gevaarlijk rijden.