Gemeente Ferwerderadiel

Gedeputeerde, mevrouw Anita Andriesen op werkbezoek.

Op vrijdag 26 september 2003 bracht Fryslan's gedeputeerde, mevrouw Anita Andriesen een werkbezoek aan de gemeente Ferwerderadiel.

Als portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening/Volkshuisvesting van de provincie Fryslan werd zij door wethouder Wieger Zoodsma van de gemeente Ferwerderadiel bijgepraat over de onlangs gerealiseerde projecten in de gemeente en kreeg zij een doorkijkje naar hetgeen de komende tijd voor Ferwerderadiel op de rol staat.

Uiteraard bleef het niet bij praten, maar werd ook een aantal locaties bezocht en bekeken. Zo werd de in uitvoering zijnde renovatie van het voormalige fabrieksgebouw 'De Eendracht' te Burdaard in ogenschouw genomen, zulks onder leiding van de bekende architect Gunnar Daan; zijn architectenbureau zal dan ook in het al weer fraai ogende pand gehuisvest worden.

Vervolgens werd het Buitendijksveld aan gedaan om aldaar het in aanleg zijnde fietspad te aanschouwen. Voor recreanten zal deze mooie, veilige route een goede aanvulling betekenen op het fietspadennet langs en door het prachtige waddenlandschap.

Het werkbezoek eindigde in Marrum, al waar onder andere de gerenoveerde Ringweg werd gebruikt om de delegatie te leiden langs projecten als de herstructurering van de woningbouw aan de Easterstrjitte, de renovatie van het stationsgebouw aan de Ljouwerterdyk en de herstructurering van panden aan de Lytsebuorren.

Na afloop verklaarde mevrouw Andriesen onder de indruk te zijn geweest van hetgeen haar tijdens het werkbezoek gepresenteerd is aan plannen en projecten. Met een positief gevoel over het reilen en zeilen in Ferwerderadiel werd de ochtend dan ook afgesloten.

Hieronder enkele foto's van het werkbezoek: Zie het origineel