Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Studiemiddag allochtone jongeren met homoseksuele gevoelens

Op vrijdag 26 september 2003 organiseert de Schorerstichting te Amsterdam een studiemiddag over allochtone jongeren met homoseksuele gevoelens in de hulpverlening en preventie. Met deze studiemiddag wordt jeugdhulpverleners, jeugdpreventiewerkers en andere professionals die werken met jongeren, de gelegenheid geboden meer te weten te komen over specifieke problematiek van allochtone jongeren met homoseksuele gevoelens.

Jongeren met een andere etnische en culturele achtergrond dan de Nederlandse en met homoseksuele en lesbische gevoelens, hebben het een stuk moeilijker dan leeftijdsgenoten uit de witte Nederlandse cultuur. Het gaat daarbij uiteraard niet alleen om islamitische jongeren, maar ook jongeren met een andere culturele achtergrond. Al enige tijd is er veel aandacht voor de vaak moeilijke positie van deze groep jongeren. Het boek 'Mijn geloof en mijn geluk', uitgegeven door Schorer Boeken in oktober 2002, geeft 24 onthutsende en indringende portretten van islamitische jongeren met homoseksuele gevoelens. Veel jongeren kunnen de worsteling met die gevoelens nauwelijks kwijt, niet in hun eigen sociale omgeving en niet in professionele omgevingen, zoals de hulpverlening of het onderwijs.

Hulpverleners en preventiewerkers die met jongeren werken, hebben vaak vragen over hoe het onderwerp homoseksualiteit in niet-witte Nederlandse culturen benaderd kan worden. Tijdens de studiemiddag op 26 september zal onder andere aandacht worden besteed aan: coming out processen in andere culturen
stress en trauma in relatie tot homoseksualiteit
grensoverschrijdend gedrag in relatie tot homoseksualiteit De studiemiddag is bedoeld voor hulpverleners uit de eerste lijn en de GGZ, die geĂŻnteresseerd zijn in het werken met allochtone jongeren met homoseksuele en lesbische gevoelens. De middag bestaat uit een lezing en workshops en wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Neem voor meer informatie contact op met:

Karen Kraan, consultant (k.kraan@schorernet.nl)
Marlene Babel, consultant (m.babel@schorernet.nl)
020-57 39 444


---- --