Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 18 september 2003

26 en 27 september 2003 in Zelhem

Conferentie 'Doelgerichte Gemeente' op Camping De Betteld

ZELHEM - In de evenementenhal van Camping De Betteld te Zelhem (bij Doetinchem) wordt op 26 en 27 september de eerste Nederlandse conferentie over het 'Doelgerichte Gemeente'-concept gehouden. De tweedaagse conferentie wordt georganiseerd door Agapè Gemeenteopbouw en is bedoeld voor predikanten, voorgangers en andere verantwoordelijken in kerkelijke gemeenten. Zij zullen nadenken over de vraag hoe je anno 2003 een bijbelse, doelgerichte gemeente kunt zijn - een gemeente die gezond is en groeit.

De conferentie is gebaseerd op de visie van dr. Rick Warren. Hij is senior-pastor van een van de grootste kerken ter wereld, de Saddleback Church in Zuid-Californië. De gemeente van Rick Warren is van één familie gegroeid tot tienduizend bezoekers, terwijl er tientallen kerken vanuit Saddleback zijn gestart. Zijn in 21 talen vertaalde boek 'Purpose Driven Church' is dit voorjaar in een Nederlandse editie verschenen onder de titel 'Doelgerichte Gemeente' (uitgeverij Medema). Het boek stond geruime tijd hoog genoteerd op de bestsellerlijst van de New York Times.

Tijdens de conferentie zullen sprekers uit Canada (ds. Walt Brouwer), Engeland (ds. David Beer) en Nederland (ds. Orlando Bottenbley) vertellen hoe zij de door Rick Warren ontwikkelde principes hebben toegepast in hun eigen situatie en welke lessen ze daarbij hebben geleerd.

De conferentiekosten bedragen 70 euro (inclusief consumpties en maaltijden); deelname aan de conferentie gedurende één dag kost 37,50 euro. Voor groepen vanaf vier personen gelden gereduceerde prijzen. Aanmeldingen: PDC Nederland, Neerpolderseweg 71a, 3381 JR Giessenburg, tel. 0184-653412; e-mail: baan@purposedriven.nl Website: www.doelgerichtegemeente.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht