Gemeente Amersfoort

Bijeenkomst over groepswonen in Vathorst

datum: 17 september 2003

Iedereen die belangstelling heeft voor wonen in groepsverband in Vathorst is vrijdag 26 september welkom in het informatiecentrum Vathorst aan de Duisterweg 6a. Daar begint om 16.00 uur een bijeenkomst over dit onderwerp. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 19.00 uur. Voor broodjes, koffie, thee en frisdrank wordt gezorgd. Voor vervoer naar het
i-centrum kan worden gezorgd.

De bijeenkomst over wonen in groepsverband is voor jong en oud. Doel van de bijeenkomst is in de eerste plaats te peilen of er belangstelling is voor deze woonvorm in Vathorst en om informatie te geven over wat er allemaal op het gebied van groepswonen mogelijk is. Ontwikkelingsbedrijf Vathorst vertelt welke mogelijkheden er in Vathorst zijn. Woningcorporaties, ontwikkelaars en een architect geven informatie over de manier waarop zij opereren met woongroepen en de ervaringen die zij daarmee hebben opgedaan. De woongroepen van Ouderen en De Hof der Toekomst, een Centraal Wonenproject in Kattenbroek, zijn eveneens vertegenwoordigd. Bewoners van dit project zullen over hun ervaringen vertellen.

Amersfoort telt op dit moment tien woongroepen van ouderen, van jongeren en gemengde leeftijdsgroepen. Behalve in de bestaande stad zijn er twee woongroepen in Nieuwland en drie in Kattenbroek. Nieuwe wijken bieden dus ook goede mogelijkheden voor deze manier van wonen.

Vrijdag 26 september wordt om 16.00 uur gestart met een aantal korte lezingen, waarbij ook wordt uitgelegd op welke manier u een woongroep kunt vormen. Daarna kunt u een markt bezoeken waar u persoonlijk die informatie kunt krijgen die u zoekt.
Op de bijeenkomst is iedereen welkom die belangstelling heeft voor deze vorm van wonen. Wie individueel komt, kan informatie krijgen over de mogelijkheden om samen met anderen een woongroep te vormen of.om zich bij een woongroep aan te sluiten.

Wie geen vervoer heeft naar het i-centrum kan contact opnemen met Adrie ten Brinke 033 469 44 59 of Esther Brink 033 469 42 72.