Amsterdam Oud Zuid


Expositie in Wijkservicepunt Museumkwartier

De medewerkers van het Wijkservicepunt Museumkwartier nodigen u van harte uit om met een hapje en een drankje de opening bij te wonen van de expositie:

Elout, de school die er kleur in brengt


* Vrijdag 26 september

* Wijkservicepunt Museumkwartier

* Jacob Obrechtstraat 14

* van 16.00 tot 18.00 uur

Ook bent u dan in de gelegenheid van gedachten te wisselen met de wijkwethouder, wijkcoördinator, wijkbeheerder en buurtregisseurs evenals met andere betrokkenen van uw wijk.

Programma


* 16:00 uur: Voorbezichtiging expositie

* 16:30 uur: Officiële opening van de expositie Elout, de school die er kleur in brengt door Jan Verlaan; directeur van de basisschool de Elout

* 16:32 uur: Drie gedichten van, en voorgelezen door kinderen van de basisschool de Elout

* 18:00 uur: Sluiting

Tot 26 september

Mocht u verhinderd zijn, dan heeft u nog tot woensdag 29 oktober de tijd om deze kleurrijke expositie te bezoeken

Over de exposant

Basisschool de Elout heeft ervoor gekozen om zich te profileren met kunst onder het motto De school die er kleur inbrengt. Kunst neemt een prominente plaats in op hun school. Het afgelopen schooljaar is prachtig werk gemaakt door de kinderen in samenwerking met o.a. Artkids (www.artkids.nu) en de Knutselakademie.

Het vak Beeldende vorming (bevo) neemt een structurele plaats in op de rooster. Inmiddels is een gedreven vakdocente (Johanna Teekman) aangesteld.

Op deze expositie kunt u werk bewonderen van kinderen op peuter- en basisschoolleeftijd.(2 ½ t/m 12 jaar). Hun werk bestaat o.a. uit olieverfschilderijen op paneel, geïnspireerd op oorspronkelijke tekeningen van peuters en kleuters. Daarnaast zijn er op deze expositie kleurrijke iconen, prachtige vlinderkastjes en banieren (zeefdrukken voorzien van kinderteksten) te bewonderen.

Ook bent u van harte welkom om op de school zelf de vele resultaten waarmee de school is aangekleed te bekijken. Hiervoor moet u wel eerst een afspraak maken via het emailadres bselout@bselout.nl of via het telefoonnummer 020-4702717.