Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-09-2003

Televisie
CATHERINE GAAT VERDER
Uitzending vrijdag 26 september
Nederland 2 ­ 23.25 uur

CATHERINE KEYL STAPT IN DE WERELD VAN DE BIJBEL

Catherine Keyl gaat vrijdag 26 september in het programma CATHERINE GAAT VERDER op stap met Diederik van Dijk. Hij is fractiemedewerker bij de SGP, de fundamentalistische christenpartij, die onlangs bijna toetrad tot de regering in ons land. Hij laat zijn leven volledig bepalen door de bijbel. Dat strookt in vele opzichten niet met hoe Catherine tegen het leven aankijkt. Dit blijkt onder meer tijdens een rondleiding in de Tweede Kamer. Samen met drie vrouwen legt zij Diederik het vuur na aan de schenen over het vrouwenstandpunt, euthanasie en homoseksualiteit.

Kritisch en confronterend vergezelt Catherine Diederik tevens naar zijn kerk, maakt kennis met zijn vrouw en leert zijn vroegere vrienden kennen. Deze staan nog steeds versteld van de ommekeer die Diederik heeft gemaakt. De 'wilde' Diederik die zij kenden mag niet meer sporten, feest niet meer en wordt zeker niet meer dronken.

In de reportageserie CATHERINE GAAT VERDER ontmoet Catherine elke aflevering iemand die tot een wereld behoort die niet de hare is en waar sterke vooroordelen over bestaan. Ze confronteert, wordt geconfronteerd en probeert er zo achter te komen hoe de vork in de steel zit. Regelmatig wendt ze zich tot de kijker om op niet mis te verstane wijze haar hart te luchten. Catherine wil met de spraakmakende serie mensen tot nadenken prikkelen over hun gevoelens ten aanzien van uitzonderlijke groepen in onze samenleving.

In de aflevering van vrijdag 3 oktober gaat Catherine op stap met Constant Kusters, voorzitter van de Nederlandse Volks Unie.