Gemeente Alkmaar



1e papierinzameling binnenstad a.s. vrijdagavond


Alkmaar, 23 september 2003

De maandelijkse inzameling van papier en karton in de binnenstad wordt vrijdagavond 26 september aanstaande voor de eerste keer gehouden. Het gaat om papier en karton dat apart is gehouden door bewoners van de historische binnenstad binnen de singels. De gemeente Alkmaar heeft voor de inzameling de firma Roele De Vries ingeschakeld, die langskomt tussen 18.30 en 20.30 uur.

Papier en karton kan tussen 18.00 en 18.30 uur gebundeld of in dozen aan de weg worden gezet, op dezelfde plek waar bewoners ook hun huisvuilzakken neerzetten. De inzameldienst mag behalve door bewoners ook worden gebruikt door bedrijven en instellingen die hun bedrijfsafval op woensdag aanbieden in rode zakken. Deze bedrijven en instellingen zijn altijd gevestigd binnen de singels, maar buiten het winkelgebied.

Papier kunnen bewoners van de binnenstad ook altijd zelf wegbrengen naar de papiercontainers bij supermarkten (bijvoorbeeld Paardenmarkt en Doelenveld), naar de afvalbrengplaats aan de Kitmanstraat of naar verenigingen die de opbrengst van de papierinzameling goed kunnen gebruiken.

De maandelijkse papierinzameling in de binnenstad maakt deel uit van de maatregelen om de afvalinzameling in de binnenstad te stroomlijnen. De volgende data waarop dit plaatsvindt zijn 31 oktober, 28 november en 19 december.

Voor meer informatie over de nieuwe aanpak van de afvalinzameling in de binnenstad verwijst de gemeente naar de brief die alle bewoners en bedrijven twee weken geleden in de bus hebben gekregen. Alle informatie over de nieuwe inzamelregels en ophaaltijden staat ook op internet:
http://www.alkmaar.nl/gemeente/inwon/product/afval/kal2003/centrum/ind ex.htm. Vragen kunnen worden gesteld aan de medewerkers van het meld- en informatienummer van de afdeling Afvalinzameling, Reiniging en Techniek: (072) 548 94 44 (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur).

23 september 2003