Gemeente Enschede



Enschede, 24-09-2003

Drie nieuwe digitale inlooppunten voor Dr. Ariënshuizen

Internet en e-mail voor bewoners en buurtbewoners

Vrijdag 26 september aanstaande worden drie nieuwe digitale inlooppunten van de

Dr. Ariënshuizen feestelijk in gebruik genomen. Deze digitale inlooppunten, ook wel internethoekjes genoemd, bevinden zich in de woonzorgcomplexen Het Florapark, De Dollard en De Beethoven. De digitale inlooppunten zijn tot stand gekomen met subsidie van de gemeente Enschede. In totaal zijn er in Enschede nu 15 digitale inlooppunten en 12 grotere, digitale trapvelden. Met de inrichting van de digitale inlooppunten en trapvelden wordt getracht zoveel mogelijk Enschedeërs kennis te laten maken met computers, e-mail en internet ter verkleining van de 'digitale kloof'. Het internet biedt bewoners van de Dr. Ariënshuizen bovendien de mogelijkheid op stap te gaan buiten hun eigen woonwereld, zonder dat ze daarvoor hun woonomgeving moeten verlaten.

De nieuwe internethoeken worden door wethouder Joop Hassink vrijdag op digitale wijze gelijktijdig geopend. Samen met de internethoeken in Verzorgingshuis Enschede en Woonzorgcomplex 't Achtervoort beschikken de Dr. Ariënshuizen dan in totaal over 5 digitale inlooppunten. Op korte termijn zal in Glanerbrug het zesde digitale inlooppunt worden geopend. Alle Enschedese digitale inlooppunten en trapvelden worden in de toekomst aangesloten op het stedelijk netwerk, dat nu in ontwikkeling is.

Het is de bedoeling dat alle 1000 bewoners, 260 medewerkers en 150 vrijwilligers van de

Dr. Ariënshuizen van de nieuwe computers gebruik kunnen maken. Daarnaast zijn (oudere) buurtbewoners van harte welkom in de internethoeken. De internethoeken zijn geopend op maandag t/m zaterdag van 9.30 - 11.00 uur en van 19.00 - 21.00 uur. Tevens zijn dan instructeurs aanwezig die hulp bieden en vragen beantwoorden.

De opening van de internethoeken is een nieuw hoogtepunt in het jubileumjaar van de

Dr. Ariënshuizen. De Dr. Ariënshuizen bestaan dit jaar 50 jaar, hetgeen gevierd wordt met een groot aantal activiteiten voor bewoners, vrijwilligers, personeel en relaties.

---

Gepubliceerd op 24-09-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar