Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-09-2003

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 26 september
Nederland 2 ­ 21.34 uur


---
DONNA TARTT EN GTST IN TROS TV SHOW

In de TROS TV SHOW van vrijdag 26 september heeft Ivo Niehe de beloofde ontmoeting met de Amerikaanse schrijfster Donna Tartt. De auteur van literaire thrillers verbreekt in ons land alle verkooprecords. Van 'De Verborgen Geschiedenis' werden bijna 800.000 exemplaren verkocht.

Tartt vertelt onder meer over haar jeugd ("Ik was meer ziek thuis dan op school. Dan lag ik wekenlang in bed te lezen"), haar merkwaardige voorliefde voor Nederland ("Die liefde kwam uit de plaatjesboeken. Molens en klompen...") en haar 'gekte' ("Drie uur lang boven een stuk papier hangen en steeds maar een komma heen en weer schuiven. Het is gevaarlijk."). Het gesprek vindt plaats in een van de duurste huizen van Amsterdam dat voor zo'n 8,5 miljoen euro te koop staat.

Verder twee hoofdrolspelers uit de RTL4-soap Goede Tijden Slechte Tijden. Maria Kooistra en Faya Lourens vertellen hun persoonlijk verhaal over jong kinderen krijgen, een bijna fatale ziekte overwinnen en de vergaande invloed op beiden van het overlijden van hun vaders.

Hans Liberg treedt op in de studio.