RVU

Nederland 3 P E R S B E R I C H T


---

PB 0926 Hilversum, 25 september 2003

MANNEN VOOR VROUWEN

- De RVU herhaalt de voorlichtingsprogramma's voor vrouwen, vrijdag afl. 4: Kinderen -

VRIJDAG 26 SEPTEMBER 2003, VAN 20.32 ­ 21.00 UUR, RVU/NEDERLAND 3

Onder de titel 'Mannen voor vrouwen' herhaalt de RVU educatieve omroep zes voorlichtingsprogramma's voor vrouwen. Aan de hand van verschillende thema's (achtereenvolgens Mannen en verkeer, Mannen alleen, Mannen en werk, Mannen en kinderen, Mannen en vakantie en Mannen en school) wordt het verschijnsel 'man' onder de loep genomen.

Aflevering 4: Kinderen
In het vierde van deze zes voorlichtingsprogramma's is het thema: Kinderen. Eén van de leermomenten in deze aflevering:

'Mannen hebben er een handje van om hun kind nog al eens te vergeten.'

De voorlichtingsprogramma's worden verzorgd door de cabaretiers Joep van Deudekom, Hans Dorrestijn, Bert Klunder , Jeroen van Merwijk en presentator Beau van Erven Dorens, die zelf al jaren man zijn en dus weten waar ze het over hebben. De programma's zijn een tv-registratie van enkele voorlichtingsavonden die deze mannen hebben gehouden in het Amsterdamse Betty Asfalt Complex, ten overstaan van een zaal met uitsluitend vrouwen.

Doel van 'Mannen voor vrouwen' is om op eerlijke wijze aan vrouwen uit te leggen wat mannen zijn, opdat mannen en vrouwen na miljoenen jaren van strijd en wederzijds onbegrip nu dan eindelijk zij aan zij kunnen gaan bouwen aan een betere toekomst, waarin woorden als wederzijds respect, inlevingsvermogen, referentiekader en assimilatiebereidheid centraal staan. De vraag blijft natuurlijk of de vijf mannen - in al hun mannelijkheid - in staat zijn begrijpelijk over te komen en de vrouwen in de zaal én voor de buis met hun kennis weten te bereiken en te overtuigen.

Regie: Matthias Bouman. Productie: Nicole Lamers. Eindredactie: Wim Beijderwellen. Oorspronkelijk uitgezonden op 30 juli 2002.
Foto: Wim Bos/RVU

Mannen voor vrouwen-cursusboek
Op veler verzoek, vooral uit feminiene kring, is nu het Mannen voor vrouwen-cursusboek verschenen. Met de essentiële teksten van de voorlichtingsavonden. Inclusief leermomenten en kleine tips die het dagelijks leven met mannen kunnen veraangenamen. En met nuttige oefeningen die vrouwen alleen, maar ook samen met mannen kunnen doen. Acht mannelijke zwaargewichten laten hun borst zwellen en geven hun ervaringsdeskundige mening. Voor alle vrouwen van Nederland die meer uit hun man willen halen! Onder eindredactie van Jeroen van Merwijk en met een voorwoord van Cisca Dresselhuys, hoofdredactrice Opzij. Prijs: ¤ 12,50. Te koop bij de RVU (op website: rvu.nl/bestelgids) en in de boekhandel. Uitgave Nijgh & Van Ditmar/RVU educatieve omroep, isbn 9038800150 (144 pag.) Recensie-exemplaren zijn op aanvraag beschikbaar.

Met vriendelijke groet,
René Takken

---
Persvoorlichting / Teletekst
RVU educatieve omroep
Aanw: ma/di/do/vr, 8.00-15.30
(T) 035 - 677 1483
(F) 035 - 677 1409
(E) rene.takken@rvu.nl
(W) http://www.rvu.nl

---