Eemland zuid 09.05 uur

Utrecht 26-09-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Motorrijder onderuit AMERSFOORT Op donderdag 25 september kwam een motorrijder ten val.

Rond 21.50 uur reed een 27-jarige motorrijder uit Baarn over de Hogeweg, komende uit de richting van het centrum. Bij de rijksweg A28 sloeg hij rechtsaf de oprit naar de rijksweg A28 op. In de bocht verloor hij de macht over het stuur en kwam ten val. Een automobilist die achter hem reed, zag het ongeval gebeuren en verleende eerste hulp. De motorrijder is met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De motor liep zware schade op.

Mishandeling AMERSFOORT Op donderdag 25 september werd een man aangehouden voor mishandeling.

Rond 20.25 uur bevond een 31-jarige man zich met twee vrienden op het Stadhuisplein. Hij zag dat een bekende van hem, een 23-jarige man uit Amersfoort, aan kwam lopen. Eén van zijn vrienden pakte de tas van de 23-jarige man af en gooide hem naar de 31-jarige man. Die reageerde niet snel genoeg en de tas viel op straat. Daarop gaf de 23-jarige man de 31-jarige man een vuistslag in het gezicht. Het slachtoffer liep door de vuistslag een scheur in zijn wenkbrauw op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan.

De 23-jarige verdachte is door de politie aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Tegen hem is proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Vrouw mishandeld AMERSFOORT Op donderdag 25 september werd een vrouw door een ex-man mishandeld.

Rond 15.00 uur reed een 45-jarige vrouw uit Doorn met haar auto in Amersfoort. Op een gegeven moment zag zij dat zij door haar ex-man, 46 jaar oud en afkomstig uit Cothen, in een auto werd gevolgd. Op de Flierbeeksingel moest zij voor het rode verkeerslicht stoppen. De ex-man stapte uit zijn auto, sloeg het portierraam van de auto van de vrouw in en sloeg haar meerdere malen in het gezicht. Vervolgens stapte hij in zijn auto en ging er vandoor. Meerdere getuigen belden 112.

De vrouw is voor behandeling naar het Lichtenbergziekenhuis geweest. Daar werd zij aan letsel in haar gezicht behandeld en mocht daarna naar huis.

De politie heeft in de omgeving naar de verdachte uitgekeken, maar hij werd niet meer aangetroffen. Meerdere getuigen hebben zich bij de politie gemeld. De politie zet het onderzoek voort.

Winkeldief AMERSFOORT Op donderdag 25 september werd een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 14.20 uur wilde een man een winkel aan de Saturnus verlaten. Toen hij door een beveiligingspoortje liep, ging het alarm af. Bij controle door het personeel van de winkel bleek dat de man een stuk elektrisch gereedschap en een stuk handgereedschap had gestolen. Hij werd even later aan de politie overgedragen.

De verdachte werd op het politiebureau gehoord. Hij bekende de diefstal te hebben gepleegd. Hij kreeg een bekeuring van 115,-.