Eemland noord 09.25 uur

Utrecht 26-09-2003 - Persberichten district Eemland noord

Veel overtreders SOEST Op donderdag 25 september bleek dat veel automobilisten zich niets aantrokken van een geslotenverklaring.

Daar de A.P. Hilhorstweg / Peter van den Breemerweg tijdens de spits door veel automobilisten wordt gebruikt als sluiproute, waarbij in strijd met een geslotenverklaring wordt gereden, heeft de politie daar tussen 16.00 uur en 18.00 uur gecontroleerd.

In totaal werden 44 automobilisten bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring. Tevens werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en één voor het ontbreken van een gele plaat op een bromfiets.

Fietser gewond BAARN Op donderdag 25 september raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 12.45 uur reed een 42-jarige man uit Baarn over het fietspad van de Eemweg, komende uit de richting van het centrum. Zonder achterom te kijken of richting aan te geven sloeg hij plotseling linksaf en wilde kennelijk de rijbaan oversteken. Op dat moment naderde links achter hem een 75-jarige automobilist uit Baarn. De automobilist kon niet meer tijdig remmen, de fietser werd aangereden en kwam op het wegdek terecht.

Hij werd met hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.