Politie Hollands Midden
Datum: 26 september 2003

(

Aanrijding na gevaarlijk rijgedrag en mishandeling Sassenheim
De politie heeft op donderdag 25 september omstreeks 08.30 uur een 25-jarige automobilist uit Rijnsburg en een 24-jarige automobilist uit Nijmegen aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag en mishandeling. Omstreeks 07.45 uur ontstond er een aanrijding tussen vijf personenauto's op de Rijksweg A44 in de richting van Amsterdam ter hoogte van Sassenheim. Uit verklaringen van de bestuurders en andere getuigen zou de aanrijding mede zijn ontstaan na gevaarlijk rijgedrag van de Rijnsburger. Deze zou herhaaldelijk andere weggebruikers hebben afgesneden en te dicht op hen hebben gereden. Er ontstond een aanrijding op de linkerrijstrook toen de Nijmegenaar afremde en de Rijnsburger niet tijdig tot stilstand kon komen. Hierna ontstond er een kop-staart aanrijding met nog drie andere auto's die achter de Rijnsburger reden. De Nijmegenaar stapte hierna uit zijn auto en sloeg en schopte de Rijnsburger. De Rijnsburger heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie heeft zowel de Rijnsburger als de Nijmegenaar aangehouden. Tevens werd het rijbewijs van de Rijnsburger ingevorderd. Beide verdachten zijn inmiddels weer heengezonden.

Woninginbraken Leiden
Op donderdagmiddag 25 september is in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan ingebroken. Men wist de woning binnen te komen door de voordeur open te breken. Uit de woning werden paspoorten en geld weggenomen. In de avond werd ook ingebroken in een woning aan de Galgewater. Nadat de gehele woning doorzocht was is men er met een digitale camera vandoor gegaan. Het is nog niet duidelijk hoe de inbreker het huis is binnengekomen. In een woning aan de Meerhof werd eveneens in de avond ingebroken. Mogelijk is men met een valse sleutel binnengekomen. Er werd een dvd-speler en dvd's buitgemaakt.

Verkeersongeval Voorschoten
Op donderdag 25 september even voor 08.00 uur vond een verkeersongeval plaats op de Leidseweg. Een 22-jarige scooterrijder uit Leiden reed over de Leidseweg in de richting van de Voorschoterweg. De scooterrijder week uit naar links om een bestelbus in te halen. Op dat moment kwam uit tegenovergestelde richting een 21-jarige automobilist uit Leiden. Er ontstond een aanrijding waarbij de scooterrijder een gebroken been opliep. Hij werd overgebracht naar het LUMC.


Woninginbraak Gouda

Vrijdagochtend 26 september is er ingebroken in een woning aan de Waterlustlaan. Er is een raam ingeslagen door de dader(s) en een tas weggenomen van de vensterbank. De bewoner heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Kop-staart aanrijding Gouda
Op donderdag 25 september omstreeks 12.50 uur ontstond bij de kruising Nieuwe Gouwe O.Z./Meridiaan een kop-staart aanrijding tussen vier auto's. Een 45-jarige bestelbusbestuurder uit Meteren kon niet tijdig tot stilstand komen toen het verkeer voor hem afremde voor de verkeerslichten. Er onstond een kop-staart aanrijding tussen vier voertuigen. Een 45-jarige automobilist uit Epen werd met nekletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Invalidenwagen in de sloot Waddinxveen
Een 34-jarige man uit Waddinxveen is op donderdag 25 september even na 13.30 uur met zijn invalidenwagen in een sloot terechtgekomen langs de Wilhelminakade. De Waddinxvener was vanaf de Wilhelminakade een paadje ingereden maar wilde keren toen het pad te smal werd. Het voertuig raakte uit balans waardoor de Waddinxvener het water inreed. De Waddinxvener wist zelf uit de sloot te komen. Nadat hij door ambulancepersoneel was onderzocht kon hij met zijn voertuig doorrijden.

Verkeercontroles Lekkerkerk
De politie heeft op donderdag 25 september van 08.00 tot 09.45 uur een verkeerscontrole gehouden aan het Raadhuisplein en de Talmastraat. In totaal werden 15 voertuigen gecontroleerd. Zes bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Op woensdag 24 september werd eveneens op het Raadhuisplein een controle geslotenverklaring gehouden. Er werd tussen 07.30 tot 09.00 uur gecontroleerd ter hoogte van de weekmarkt. 15 bestuurders waren in overtreding.Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen na winkeldiefstal Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie heeft op woensdag 24 september in de middag twee jongens uit Rotterdam van 14 en 15 jaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De twee zouden omstreeks 13.30 uur een portemonnee hebben gestolen uit een warenhuis aan de Reigerhof. De twee werden betrapt door een medewerkster. Zij renden echter de zaak uit toen de medewerkster de twee vroeg mee te lopen. Met behulp van een andere winkelier werd de 15-jarige jongen aangehouden op het Raadhuisplein. De 14-jarige werd later door de politie aangehouden op de Oostringdijk. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.


Regionale alcoholcontrole Hollands Midden

In de nacht van donderdag 25 september op vrijdag 26 september heeft de Politie Hollands Midden een regionale alcoholcontrole gehouden. In Oegstgeest zijn op de Geversstraat de bestuurders van 189 voertuigen gecontroleerd. Zes van hen bleken teveel te hebben gedronken, in Katwijk op de Wassenaarseweg hadden acht van de 113 gecontroleerde automobilisten te diep in het glaasje gekeken. In Rijnsburg zijn op de Noordwijkerweg 25 voertuigen gecontroleerd. Van de bestuurders had niemand teveel gedronken. In Noordwijk en omgeving is tegen dertien automobilisten proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed. Van vijf van hen lag het ademalcoholgehalte boven de 570 ugl. Hun rijbewijs is ingevorderd.
In Voorschoten heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Voorschoterweg. Daar zijn 98 automobilisten staande gehouden voor een blaastest. In Leiden zijn aan de Langegracht 52 autobestuurders gecontroleerd. In totaal bleken zestien personen teveel te hebben gedronken. Van één persoon is zijn rijbewijs ingevorderd.
In Waddinxveen is er gecontroleerd bij de Coenecoop en op de Beijerinklaan en in Gouda op de Goverwellesingel en op de Bleekersingel. In Haastrecht heeft de politie de alcoholcontrole gehouden op de Provinciale Weg en in Reeuwijk bij de Oude Tol. In totaal zijn er 1413 voertuigen gecontroleerd. Tegen tien bestuurders is proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --