Dienstenbond CNV

Principe-akkoord sociaal plan Security Check
26-09-2003

Op 12 september konden we u berichten dat de onderhandelingen over een sociaal plan bijna afgerond waren. De afronding is nu een feit, waarmee aan u, als lid van CNV Dienstenbond, de gelegenheid wordt geboden om een oordeel te geven over het resultaat.

Met het vernieuwde management van de Business Unit Airport & Aviation zijn een aantal gesprekken gevoerd. Allereerst om duidelijk te krijgen wat de gevolgen zijn van de Fase 4 reorganisatie. Vervolgens om regels in een sociaal plan op te stellen om voor u bescherming te bieden. We hebben daarbij gebruik gemaakt van het sociaal plan dat vorig jaar is overeengekomen voor Fase 2 van de reorganisatie.

Streken
Alhoewel het management is vernieuwd herkennen we helaas dezelfde 'streken' als bij de voorgangers: blijkbaar wil men graag voor de muziek uitlopen. Zo hebben we begrepen dat SNSC wil laten geloven dat het sociaal plan klaar is. Goedgekeurd en wel. Dat is natuurlijk niet aan de orde. Via bijgaand stemformulier willen we u juist vragen, als lid van CNV Dienstenbond, om uw oordeel te geven.

Inhoud
Het principe-akkoord bestaat uit twee delen. De tekst van het sociaal plan en het zogenaamde addendum. Deze twee delen horen onlosmakelijk bij elkaar. In het zogenaamde addendum is omschreven op wie het sociaal plan van toepassing is en de regels voor plaatsing. Daaruit blijkt duidelijk dat er een harde noot gekraakt moest worden over het vergelijk tussen de functie 'supervisor nieuwe stijl' en de functie van (senior) supervisor HBS. Nu er overeenstemming is over het feit dat er grote gelijkenis bestaat tussen deze functies, moet de nieuwe functie 'supervisor nieuwe stijl' eerst worden opengesteld voor de (senior) supervisors HBS. Dit heeft als resultaat dat er veel minder plekken beschikbaar zijn voor de teamleiders.

Pijnlijk
De reorganisatie Fase 4 is dan ook vooral voor de teamleiders pijnlijk. Voor zover terugplaatsing in de functie van teamlid aan de orde is, hebben we afspraken kunnen maken over de salarisgevolgen. Voor teamleiders die meer verdienen dan het maximum van de nieuwe schaal is een persoonlijke toeslag afgesproken. Deze persoonlijke toeslag telt mee voor pensioenopbouw en de berekening van toeslagen zoals vakantietoeslag. De precieze salarisgevolgen staan omschreven in Hoofdstuk 4 van het sociaal plan.

Beoordeling CNV Dienstenbond
Wij leggen het Sociaal Plan met een positief advies aan u voor. We menen dat er, al met al, een pakket ligt dat de sociale gevolgen van Fase 4 goed opvangt.

Uw mening
Via het stembiljet dat u, als lid, thuisgestuurd heeft gekregen, horen we graag uw mening. Graag zien we uw formulier retour uiterlijk op maandag 6 oktober, 17.00 uur. Terug sturen kan per post, maar natuurlijk ook per fax, via nummer (023)5650150.

Vragen?
Meer weten? Neem voor vragen of suggesties contact op met de onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond Harry Gerding, tel: (023)5651052 of email h.gerding@cnvdibo.nl.

Tenslotte
Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via tel: (023)5651052. Bovendien hebben we een speciaal aanbod:

Nu lid worden betekent direct één uur gratis juridisch advies

Voor collegas die nog geen lid zijn en met juridische vragen zitten, maken we het extra aantrekkelijk om nu lid te worden van de CNV Dienstenbond. Bij aanmelding mét een juridische vraag of probleem, kunnen we hen direct één uur kosteloos juridisch advies aanbieden. De overige voorwaarden voor lidmaatschap blijven van toepassing. Zo levert het lidmaatschap van de CNV Dienstenbond wel heel erg snel voordeel op! Deze actie geldt voor juridische vragen die te maken hebben met de reorganisatie Fase 4 en is geldig in de maanden september, oktober, november en december.