Gemeente Zevenaar

Infopagina week 39 (22 t/m 28 september 2003)

INHOUD INFO WEEK 39 ( 22 t/m 28 september 2003)

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders zijn twee aanvragen ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Methen 1988 voor het plaatsen van een carport op het perceel Spinellistraat 8 en het plaatsen van een carport op het perceel Spinellistraat 10 te Zevenaar.

Ter inzage
Deze aanvragen liggen met ingang van 25 september a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

AANVRAAG BINNENPLANSE VRIJSTELLING

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Zevenaar-Centrum voor de verbouwing van het pand aan de Markt 9 te Zevenaar.

Ter inzage
Deze aanvraag ligt met ingang van 25 september a.s. gedurende twee weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

MILIEUBERICHT

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken bekend dat bij hen een melding is ingekomen als bedoeld in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer.
Het is een melding op grond van het "Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer" gedaan door de heer G. Brandon, en betreft het veranderen van de inrichting van het autobedrijf aan de Delweg 12 en 12a te Zevenaar.

Ter inzage
De melding wordt op 24 september 2003 ter inzage gelegd bij de frontoffice van de sector Grondgebied van het gemeentehuis. De melding kan daar gedurende vier weken tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen met mevrouw I. Domhof, doorkiesnummer 595 246, afdeling Bouwen, Wonen en Milieu. Na deze termijn is de melding alleen nog op afspraak in te zien.

REGIONALE SPORTCONGRESSEN

Op 20 en 25 november 2003 worden regionale sportcongressen gehouden voor bestuurders en vrijwilligers van verenigingen. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd om initiatieven op het gebied van deskundigheidsbevordering van sportverenigingen te bundelen. Hoofdthemas zijn: arbeidsrecht in de sport, wet- en regelgeving, sponsoring en fondsenwerving, jeugd binnen de sportvereniging, accommodatie en exploitatie en vrijwilligerswerk. Tevens is er een informatiemarkt waar diverse organisaties hun producten en diensten presenteren.

Op donderdag 20 november is het congres in het gemeentehuis van Tiel, dinsdag 25
november in "Hart van Doetinchem". Aanvang 18.30 tot 22.00 uur, deelname is gratis.
Aanmelden tot 1 oktober. Dit kan door het aanmeldingsformulier op www.gelderland-sport.nl in te vullen en te mailen naar tessa.van.rijsinge@gelderland-sport.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tessa van Rijsinge, tel: 026-354 03 60 of 06 107 899 27

WERKZAAMHEDEN GROOT ONDERHOUD WEGEN

De firma Heijmans Wegenbouw voert in opdracht van de gemeente Zevenaar het groot onderhoud wegen uit in 2003. In de periode van de werkzaamheden wordt het verkeer plaatselijk omgeleid. De volgende planning is overeengekomen:

Datum

Plaats

12 september t/m 1 oktober

Westeinde, wegvak Johan de Wittstraat v. Oldenbarneveldtlaan.

18 t/m 23 september

Dijkopritten.

22 t/m 30 september

Kruising Hengelder / Edisonstraat

22 t/m 30 september

Paddestoel.

26 t/m 30 september

Transito en de insteekweg van de Ravenstraat.

29 en 30 september

Kwartiersedijk, gedeelte Eltenseweg richting de fietstunnel.

29 september t/m 3 oktober

Reparaties aan het wegdak op diverse plaatsen in Zevenaar

6 t/m 10 oktober

Aanleg nieuwe drempels in de Dorpstraat en Heilige Huisjes. Ook worden in deze periode opnieuw markeringen aangebracht op de wegen in Zevenaar.

VERHUISBERICHT SPORT&SPEL UITLEEN

De gemeentelijke sport- en speluitleen is sinds 1 januari 2001 geprivatiseerd en toen ook verhuisd. Sinds die datum is ze onderdeel van Triotheek de Vondel. Omdat de sport- en speluitleen een regionale functie heeft, zijn er met name in de regio de Liemers oude klanten die de sport- en speluitleen van Triotheek de Vondel nog niet hebben gevonden. Daarom geven we hier nog eens het volledige nieuwe adres;

Sport- en Speluitleen,
Triotheek de VondelVondellaan 89
6901 MC Zevenaar
telefoon: 0316 341927
e-mail:
triotheek.de.vondel@planet.nl

Openingstijden:
Maandag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uurWoensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur

RECONSTRUCTIECOMMISSIE ACHTERHOEK EN LIEMERS

De openbare vergadering van de Reconstructiecommissie Achterhoek en Liemers wordt gehouden op donderdag 25 september 2003 om 9.30 uur in het gemeentehuis van Lichtenvoorde, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde, telefoon 0544 - 393 535
Agenda:

1. Opening en mededelingen

2. Concept-verslag en afsprakenlijst 26 juni 2003
3. Ontwerp Reconstructieplan Achterhoek en Liemers
4. Planning Ontwerpplan en MER Reconstructie Achterhoek en Liemers
5. Ingekomen stukken ter kennisneming

6. Rondvraag en sluiting

Deze agenda, het verslag en de stukken zijn elektronisch opvraagbaar op: www.gelderland.nl/reconstructie

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op 29 september 2003 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied.

FIETSKIJKDAG POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke 1^e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Angerlo, Didam, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar.
De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 2 OKTOBER 2003 van 18:00 TOT 19:30 UUR.Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats/wijk

Inzamelaar

Zaterdag 27 september

Zonnemaat Zuid/Centrum/Molenwijk

supportersverening DCS

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 36/2003:


- Locatie Altbroek, wijziging in de bouwvergunning voor 15 woningen

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 37/2003:


- Didamseweg 68, plaatsen dakkapel

- Roodwilligen 2, uitbreiden van de woning

- Roodwilligen 123, carport ombouwen tot garage

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 37/2003:


- Ooy kavel 192, oprichten woning

- Oude Steeg 7, oprichten ligboxenstal

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 38/2003:


- Kwartiersedijk 24, oprichten dubbele garage

De ingekomen aanvragen liggen bij de frontoffice van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.
Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende lichte bouwvergunningen week 37/2003:


- Witte Kruis 25, plaatsen tuinhuisje

Verleende lichte bouwvergunningen week 38/2003:


- Arnhemseweg 36, uitbreiden van de woning

Verleende reguliere bouwvergunningen week 37/2003:


- Hunneveldweg 2a, herbouwen restaurantgebouw

Verleende reguliere bouwvergunningen week 38/2003:


- Ooysedijk 2, oprichten werktuigenberging en gedeeltelijk vergroten melkveestal

- Doesburgseweg lichtmast 638, plaatsen dubbelzijdig verlicht reclamebord

- Arnhemseweg lichtmast 501, plaatsen dubbelzijdig verlicht reclamebord

- Ringbaan Noord lichtmast 526, plaatsen dubbelzijdig verlicht reclamebord

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:
- Eep van Hartens ballonvaarten, verklaring van geen bezwaar voor het opstijgen van een heteluchtballon vanaf het perceel aan de Hoevestraat, achter tuincentrum Schouls, te Zevenaar op zaterdag 13 september 2003;

- mw. J. van Seijst, vergunning voor het houden van een wijkfeest op het speelveld aan het Schiltje, ter hoogte van de huisnummers 9 t/m 15 op zaterdag 13 september 2003 van 16:00 tot 23:00 uur; tevens is vergunning verleend voor het plaatsen van een aantal partytenten;
- de heer P. Adolfs, vergunning voor het houden van een wijkfeest op het grasveld aan de Roodwilligen ter hoogte van huisnummer 51 op zaterdag 13 september 2003 van 18:00 tot 24:00 uur;
- mw. I. Keijzers, vergunning voor het organiseren van een activiteitendag in het kader van Sportspektakel Zonnemaat op het terrein van de basisschool De Carrousel en naastgelegen grasveld op zondag 21 september 2003 van 13:30 tot 20:00 uur; tevens is vergunning verleend voor het plaatsen van enkele partytenten en de verkoop van frisdrank en etenswaren.

Gewijzigde vergunning:

- Stichting JAZ, vergunning voor het organiseren van disco-avonden op iedere laatste zaterdag van de maand in jongerencentrum Outzide aan de Babberichseweg te Zevenaar; uitdrukkelijk is hierbij bepaald dat de avonden om 23.45 uur afgelopen moeten zijn.

Wegenverkeerswet:

---
mw. Slotman-Smit, gehandicaptenparkeerkaart op kenteken nabij haar woning aan de Horteler 5 te Zevenaar

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.