Gemeente Zevenaar

Infopagina week 40, 2003

LANDELIJKE LUIDE SIRENETEST

Op maandag 6 oktober 2003 om 12.00 uur worden de sirenes eenmaal luid getest; het sirene signaal duurt 1 minuut en 26 seconden. Aangezien het hier om een test gaat, hoeven burgers geen actie te ondernemen. Door het jaar heen wordt het sirenesysteem vaker getest, maar dat gebeurt dan zonder geluid.

Als de sirene gaat

Op maandag 6 oktober gaat het om een test. Burgers hoeven dan geen actie te ondernemen.
Men moet echter wel weten hoe te handelen als de sirenes gaan.

Van burgers wordt verwacht dat ze:

* Naar binnen gaan

* Ramen en deuren sluiten

* Radio en/ of tv aanzetten (Omroep Gelderland). Via deze kanalen wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en ontvangt u zonodig instructies. De frequenties treft u onder aan dit persbericht aan.

Minder validen kunt u helpen door met hen het dichtstbijzijnde gebouw in te gaan. Mensen die bij u aanbellen kunt u gelegenheid geven om te schuilen.

Hoe is de overheid voorbereid

De overheid en het bedrijfsleven doen er alles aan om te voorkomen dat rampen en calamiteiten ons treffen. Desondanks kan zich onverhoopt een calamiteit voordoen. Gemeenten en andere overheden zijn voorbereid op een optimale bestrijding daarvan. Zo zijn er gemeentelijke rampenplannen en speciale rampbestrijdingsplannen voor ongevallen op de rivier en dijkdoorbraken en/ of overstromingen. Voor risicovolle locaties zijn er toegespitste rampbestrijdingsplannen. De betrokken hulpdiensten (brandweer, politie, geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen, de gemeente, Rijkswaterstaat enz.) oefenen regelmatig op alle mogelijke soorten ongevallen.

Frequenties Omroep Gelderland (de regionale rampenzender)

Via de ether : FM 90,4 MHz en 102,4 MHz
Via de kabel : FM 99,5 MHz

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen:

- van het bestemmingsplan Ooy, voor de bouw van 18 aaneengesloten woningen (kavel 2 t/m 18) en 8 halfvrijstaande woningen (kavel 39 t/m 46) in de nieuwe woonwijk Ooy;

- van het bestemmingsplan Rothmans, voor het uitbreiden van de bestaande (bedrijfs)- brandweergarage op het perceel Kerkstraat 27 te Zevenaar.

Ter inzage

Deze aanvragen liggen met ingang van 2 oktober a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

BESTEMMINGSPLAN STEGESLAG 18^e HERZIENING (inspraak)

Door het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland is op 10 september 2002 het bestemmingsplan Stegeslag, 17^e herziening gedeeltelijk goedgekeurd. Dit bestemmingsplan voorziet in de planologische inpassing van 15 grondgebonden woningen en een appartementengebouw met 15 wooneenheden op het onbebouwde terrein van de voormalige MAVO in Zevenaar. Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 30 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening stelt de gemeenteraad een nieuw bestemmingsplan vast waarbij het besluit van Gedeputeerde Staten in acht wordt genomen.

Ter inzage
Met het oog op die eis ligt met ingang van 3 oktober 2003 gedurende 4 weken ter inzage ligt het voorontwerp bestemmingsplan Stegeslag, 18^e herziening. In dit voorontwerp is het besluit van Gedeputeerde Staten in acht genomen. Daarnaast voorziet het voorontwerp in een aanpassing van de bouwblokken van de grondgebonden woningen en in een verruiming van de bestemming Groen rondom het appartementengebouw. Gedurende de termijn van terinzageligging kan het voorontwerp door een ieder worden ingezien in het gemeentehuis, bij de frontoffice van de sector Grondgebied.
Inzage is mogelijk:

- zonder afspraak tijdens openingsuren van het gemeentehuis;
- op afspraak buiten de openingsuren doch binnen de kantooruren van het gemeentehuis en uitsluitend desgevraagd op afspraak buiten de kantooruren.
Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen ingezetenen, plaatselijke groeperingen en de natuurlijke- en rechtspersonen, die in de gemeente een of meer belangen hebben, schriftelijk een reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Zevenaar, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

ONTHEFFING ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING

Railinfrabeheer B.V., Projectorganisatie Betuweroute heeft een ontheffing ingevolge de Algemene Plaatselijke Verordening Zevenaar aangevraagd voor het veroorzaken van geluidsoverlast buiten normale werktijden tijdens de volgende werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van de Betuweroute:

* het vernieuwen van het bestaande spoor en de bovenleiding tussen Poelwijkerlaan en Beekseweg;

* het aansluiten van de Betuweroute op het bestaande spoor tussen Arnhem en de Duitse grens;

* het installeren van nieuwe beveiliging op de sporen en;
* het aanleggen van extra sporen.

Een aantal van de activiteiten die moeten worden uitgevoerd ten behoeve van bovenstaande werkzaamheden kan vanwege de veiligheid alleen worden uitgevoerd als er geen treinen rijden. Aangezien het mogelijk is dat de werkzaamheden geluidsoverlast voor omwonenden met zich zullen meebrengen, is voor de werkzaamheden een ontheffing ingevolge de Algemene Plaatselijke Verordening aangevraagd. In de periode van september 2003 tot en met september 2005 zullen volgens de aanvraag frequent s nachts werkzaamheden worden uitgevoerd aan het spoor, onder meer tijdens acht zogenaamde grote buitendienststellingen. In deze buitendienststellingen wordt het spoor variërend van 13 tot 52 uur buitendienst gesteld. De werkzaamheden zijn integraal in beeld gebracht. Het voordeel hiervan is dat het voor de direct betrokkenen in een keer inzichtelijk wordt welke werkzaamheden in de komende periode s nachts moeten worden uitgevoerd.

In de aanvraag is opgenomen welke werkzaamheden worden uitgevoerd en op welk traject, welk materieel hiervoor wordt ingezet en wat de geluidbelasting is op de dichtstbijgelegen woningen. Op basis van deze gegevens hebben burgemeester en wethouders in beeld gebracht hoe vaak voor omwonenden aan het traject Poelwijkerlaan tot Beekseweg in meer of mindere mate overlast is te verwachten ten gevolge van de aangevraagde werkzaamheden.

Burgemeester en wethouders hebben de ontheffing definitief verleend in hun vergadering van 23 september 2003. Ze hebben hieraan voorschriften verbonden om geluidsoverlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Ze hebben op 22 juli 2003 een ontwerpontheffing opgesteld die gedurende vier weken ter inzage heeft gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijze ingebracht. Die hebben ertoe geleid dat de definitieve ontheffing gewijzigd is vastgesteld ten opzichte van het ontwerp.

De ontheffing geldt voor werkzaamheden, waarvan de aard en tijdsduur vaststaat. De uitvoeringsdata voor de werkzaamheden zijn op dit moment nog niet tot op de dag nauwkeurig bekend. De uitvoering is immers afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden. In de aanvraag is wel een globale planning van de werkzaamheden gegeven voor de periode september 2003 tot en met september 2005.

In het besluit is voorgeschreven dat de vergunninghouder de nachten waarin gewerkt zal worden maandelijks voorafgaande aan de werkzaamheden bekend maakt aan de direct omwonenden door middel van een brief. In deze informatiebrief dient een overzicht te worden opgenomen van de werkzaamheden die in de daarop volgende zes weken gepland zijn. Daarnaast in naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen in het besluit voorgeschreven dat gedurende een aantal werkzaamheden compenserende maatregelen moeten worden genomen, teneinde ernstige verstoring van de nachtrust te voorkomen.

Ter inzage
De aanvraag, de onderliggende akoestische rapportages en de verleende ontheffing worden op 2 oktober 2003 voor een ieder ter inzage gelegd op het gemeentehuis bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Zij kunnen daar tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten de openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact opgenomen worden met J. Brouwer, doorkiesnummer 595127.

Bezwaar

Binnen zes weken na verzending de ontheffing naar de aanvrager kunnen belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking op het in werking treden van het besluit. Desgewenst kan hiervoor een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van Arrondissementsbank Arnhem, (Postbus 9030, 6800 EM Arnhem).

GEMEENTELIJKE BELASTINGEN

Wijziging verordening afvalstoffenheffing
Gelet op het bepaalde in artikel 139 van de Gemeentewet wordt bekend gemaakt dat in de raadsvergadering van 17 september 2003 de 2^e wijziging van de "Verordening Afvalstoffenheffing 2002" en de 1^e wijziging van de "Verordening Afvalstoffenheffing 2003" zijn vastgesteld. Deze wijzigingen zijn alleen van belang voor huishoudens die aanbieden via de verzamelcontainers (de zgn. hoogbouw). Vanwege problemen met de verzamelcontainers is aan alle hoogbouwbewoners éénzelfde bedrag voor het variabele gedeelte van de afvalstoffenheffing opgelegd. Naar aanleiding van ingekomen bezwaren heeft de gemeenteraad besloten de verordening aan te passen en alsnog onderscheid te maken tussen één- en meerpersoonshuishoudens. De éénpersoonshuishoudens ontvangen hierover een brief en een gecorrigeerde aanslag.

WEGWERKZAAMHEDEN RINGBAAN ZUID

In de periode van 29 september t/m 24 oktober worden kabels en leidingen gelegd tbv Jongerencentrum Wip Inn. Hiervoor zal één rijstrook van de Ringbaan Zuid ter hoogte van Wip Inn worden afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse geregeld met behulp van een extra verkeersregelinstallatie.

FIETSKIJKDAG POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke 1^e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Angerlo, Didam, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar.
De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 2 OKTOBER 2003 van 18:00 TOT 19:30 UUR. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats/wijk

Inzamelaar

Zaterdag 4 oktober

Zonnemaat Noord + flats Zonnemaat, complex Hunneveldweg/Platanenlaan

basisscholen Carrousel en De Wissel

Woensdag 8 oktober

Schaapsdrift, De Horst, Bloemen-kamp, 't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/ Hooge Bongert

schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 8 oktober

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 38/2003:

- Schaapsdrift 50, plaatsen dakkapel

- Zonegge 13-16, oprichten bijkeuken en plaatsen overkapping
- t Schiltje 29, uitbreiden garage en oprichten berging

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 38/2003:
- Nijverheidsstraat 1, plaatsen opslagtank

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 39/2003:

- Oude Doesburgseweg 32, uitbreiden berging

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 39/2003:
- Ooy kavel 170, oprichten woning

De ingekomen aanvragen liggen bij de frontoffice van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. art 19.2 WRO week 38/2003:

- Locatie Altbroek, oprichten 15 appartementen

Verleende lichte bouwvergunningen week 38/2003:
- Gersdorfstraat 32, uitbreiden woning

Verleende lichte bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. art 19.3 WRO week 38/2003:

- Privaslaan 112, uitbreiden woning

Fictieve lichte bouwvergunningen week 39/2003:

- Bolthagen 4, plaatsen dakkapel

Verleende reguliere bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. art 19.3 WRO week 38/2003:

- Ooy kavel 185, oprichten woning

Verleende reguliere bouwvergunningen week 39/2003:
- F. van Eedenstraat 7, plaatsen dakopbouw

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:
- mw. Van Weelden, vergunning voor het plaatsen van aankondigingborden in de periode van 29 september t/m 11 oktober 2003 in verband met de BAT-Korendag;

- Epidemiologie Rotterdam, vergunning voor het innemen van een standplaats op de Oude Doesburgseweg ter hoogte van huisnummer 63 in de periode van 22 t/m 26 september 2003.

Kapverordening:

- Rabobank Liemerse Poort, vergunning voor het kappen van één berk op het perceel Lentemorgen 5 te Zevenaar.

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.