Dienstenbond CNV

CNV zegt CAO-overleg met Aldipress af

26-09-2003

CNV Dienstenbond heeft deze week het CAO-overleg met Aldipress afgezegd. Redenen hiervoor zijn de recente ingrijpende kabinetsplannen en het feit dat het CNV nog spreekt met het kabinet over deze maatregelen.

Op woensdag 24 september stond het volgende CAO-overleg gepland tussen Aldipress en CNV Dienstenbond. Wij hebben dit overleg afgezegd vanwege de ingrijpende en voor werknemers moeilijk te accepteren plannen die het kabinet op Prinsjesdag bekend heeft gemaakt. Het is nog niet duidelijk wat deze plannen gaan betekenen voor medewerkers en dus is het heel moeilijk daarover afspraken te maken met Aldipress in een CAO. De komende weken gebruikt het CNV dan ook om te bekijken hoe we op deze kabinetsplannen moeten reageren en wat deze betekenen voor de CAOs. Daarnaast wordt eind deze week gesproken tussen CNV en kabinet over de plannen van het kabinet. Daarin zal het CNV proberen deze plannen van tafel te krijgen c.q. deze te verzachten, mogelijk in ruil voor loonsverhoging. Als dit gebeurt heeft dit ook gevolgen voor de CAO Aldipress en de afspraken die we daarin willen maken.

Volgend overleg
Het volgende overleg tussen Aldipress en CNV Dienstenbond staat gepland op woensdag 8 oktober. Tegen die tijd hopen we meer te weten over hoe we als CNV zullen omgaan met de kabinetsplannen en of er alsnog afspraken zijn te maken met het kabinet. Na 8 oktober hoort u meer van ons.

Nut van lidmaatschap
Juist in deze moeilijke tijd is het nuttig om lid van de CNV Dienstenbond te zijn. Het aantal leden bepaalt de positie van de vakbonden in uw organisatie. Hoe meer mensen lid zijn hoe groter de druk bij de werkgever om goede afspraken te maken. U heeft het nut van een stevige vakbond al ingezien want u bent lid. Uw collega misschien nog niet. Wellicht is dit het moment om hem of haar van het nut van het lidmaatschap te overtuigen. Aanmelden van nieuwe leden kan heel gemakkelijk hier! Wij rekenen op u!

Vragen?
Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar, tel: (055)5772640 of email: j.warnaar@cnvdibo.