Heuvelrug 10.05 uur

Utrecht 26-09-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Schennispleger VEENENDAAL Op donderdag 25 september werd een man aangehouden op verdenking van openbare schennis.

Rond 15.40 uur kreeg de politie de melding dat een persoon op de Weverij zou zijn lastig gevallen door een man. De verdachte zou zijn weggefietst. Op de Verlengde Sportlaan zagen politiemensen een man fietsen die aan het signalement voldeed. De melder, een 12-jarige uit Veenendaal, fietste achter hem aan en wees de politiemensen op de verdachte. De verdachte, een 34-jarige man uit Veenendaal, werd daarop aangehouden.

De verdachte bleek die dag echter geen schennis te hebben gepleegd. De 12-jarige jongen herkende de verdachte als degene die op 9 september 2003 openbare schennis had gepleegd en had daarom de politie gebeld toen hij de man op de Weverij zag fietsen. De 12-jarige jongen had al aangifte van dit feit gedaan.

De verdachte gaf bij zijn voorgeleiding bij een hulpofficier van justitie aan dat hij meerdere malen openbare schennis had gepleegd. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

Roodlichtcontrole MAARSBERGEN / DOORN De politie heeft op donderdag 25 september op meerdere plaatsen een roodlichtcontrole gehouden.

In de ochtenduren werd gecontroleerd op de kruising Woudenbergseweg - Haarweg in Maarsbergen. Zeventien bestuurders werden bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Eveneens in de ochtenduren werd gecontroleerd op de Dorpsstraat in Doorn. Hier werden drie bekeuringen uitgeschreven.

Hardleers VEENENDAAL Op donderdag 25 september werd een man weer aangehouden.

Op woensdag 13.30 uur werd een 25-jarige man uit Veenendaal in een winkel aan het Scheepjeshof aangehouden voor het niet betalen van een blikje drank. Hij kreeg daarvoor een bekeuring van 140,-. (Zie persbericht district Heuvelrug d.d. 25-09-03:Drankje geeft toch geen vleugels)

Op donderdag, rond 12.55 uur, werd de man in een winkel aan de Passage betrapt op het leegdrinken van een blikje en het nemen van een hap van een broodje. De man weigerde voor het genuttigde te betalen, werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Ditmaal kwam hij er niet met een bekeuring van 140,- vanaf. Tegen hem is proces-verbaal voor diefstal opgemaakt en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.