Politie Groningen

Persberichten vrijdag 26 september 2003

Provincie Groningen 26-09-2003 -

Ter Apelkanaal/Kolham: rijbewijzen ingenomen na snelheidsovertredingen

De politie heeft donderdagavond aan de Kruisstraat in Musselkanaal het rijbewijs van een 30-jarige automobilist uit Mussel ingevorderd. Surveillerende politiemensen zagen de man in zijn auto rijden over Ter Apelkanaal Oost. Daar haalde de man met hoge snelheid voor hem rijdende autos in. Zijn snelheid werd de geklokt op 110 km per uur, terwijl daar 50 km is toegestaan. De politie gaf de automobilist een stopteken maar de man merkte dat pas in Musselkanaal op. Daar werd hij staande gehouden en kreeg een bekeuring voor de snelheidsovertreding. Zijn rijbewijs werd daarbij ingenomen. Op de A7 bij Kolham nam de politie donderdagmorgen het rijbewijs van 51-jarige man uit Emmen in. Bij een snelheidscontrole met de lasergun werd zijn snelheid vastgesteld op 176 km per uur, terwijl op de A7 bij Kolham 120 is toegestaan. De man kreeg een bekeuring voor de snelheidsovertreding.

Zeerijp: dronken automobilist rijdt in sloot
Na een telefonische melding troffen politiemensen in een sloot langs de Groeveweg tussen Zeerijp en Loppersum een auto aan. In de wagen werd een passagier aangetroffen die verklaarde dat de bestuurder hulp was gaan halen. Die werd in de directe omgeving aangetroffen. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 1.4 promille alcohol werd gemeten. Hij verklaarde de macht over het stuur te zijn verloren. De man is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van 6½ uur. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. De auto is door een berger uit de sloot gehaald. De bestuurder zowel als de passagier liepen geen letsel op.

Uithuizermeeden/Usquert: gordelcontroles
In Usquert en Uithuizermeeden, beide plaatsen aan de Hoofdstraat, heeft de politie dondermiddag controles op het dragen van de autogordel gehouden. In totaal werden 110 autos gecontroleerd. Vier mensen kregen een boete van 40 euro voor het niet dragen van de gordel.

Snelheidscontroles: donderdag

Uithuizen: N363
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 145 voertuigen, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 80 km

Losdorp: N33
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 175 voertuigen, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 86 km

Wagenborgen: N362
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 50 voertuigen, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 144 km. Deze snelheid werd gereden door een 45-jarige man uit Delfzijl. Zijn rijbewijs werd tijdens de controle door de politie ingevorderd.

Mensingeweer: N361
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 310 voertuigen, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 68 km

Groningen: fietsster botst tegen bus
Een 55-jarige inwoonster van Groningen is donderdagmiddag gewond geraakt toen ze op haar fiets in botsing kwam met een harmonicabus. Het ongeval gebeurde op de kruising Korreweg met het Boterdiep. De vrouw reed vanaf de Korreweg de kruising op terwijl de bus die op de voorrangsweg reed, reeds dicht was genaderd. Vermoedelijk heeft ze de het voertuig niet zien naderen. Ze kwam met de fiets ten val en liep daarbij schouderletsel op. Een 5-jarig meisje dat bij haar achter op de fiets zat liep slechts schaafwonden op. Ze zijn beiden overigens wel voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling konden ze weer naar huis.

Groningen: alcomobilist niet in bezit rijbewijs
Een 28-jarige automobilist uit Hoogezand is donderdagavond op de Bornholmstraat in Groningen bekeurd voor het rijden onder invloed. Bij een routinecontrole bleek dat de man gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. Hij had ongeveer 1.3 promille alcohol in zijn bloed. Hij bleek verder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: controle rijden door rood licht
Bij een controle op de beide kruisingen aan weerszijden van de Sint Jansbrug in Groningen zijn donderdagmiddag 82 bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders die door rood licht reden. Het ging om 1 automobilist, twee bromfietsers en 79 fietsers

Groningen: vechtende mannen aangehouden
Een 26-jarige en een 19-jarige Stadjer zijn donderdagmiddag aangehouden omdat ze op de Steenstilstraat met elkaar aan het vechten waren. Beiden hadden onenigheid met elkaar over een geldkwestie. De oudste van de twee zat op een gegeven moment met een mes achter de jongere aan. Dit speelde zich af vanaf de Herestraat, via het Gedempte Zuiderdiep tot op de Steentilstraat waar hij de jongere te pakken kreeg. Er ontstond daarna een vechtpartij tussen die twee waarbij het mes werd weggegooid en geen rol mee speelde De politie, die inmiddels was gewaarschuwd door omstanders, greep in. Beide mannen, die ogenschijnlijk niet gewond waren, zijn voor nader onderzoek ingesloten.