Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 26-09-2003
Berichten vrijdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 274015 of 06 - 51 557 950

Diefstal uit vrachtauto
MEPPEL - In de nacht van woensdag op donderdag hebben onbekenden ongeveer 30 gele sjorbanden gestolen uit een bak van een vrachtauto die geparkeerd stond aan de Ketelskamp in Meppel. Ook is er een hoeveelheid diesel uit de tank gehaald. Op basis van aangetroffen sporen gaat de politie er van uit dat de dieven met één of meer auto`s zijn geweest. De vrachtauto is eigendom van een bedrijf uit Meppel.

Jassendief
MEPPEL - Vanaf rekken voor twee verschillende winkels aan de Hoofdstraat in Meppel zijn donderdagmorgen kort na elkaar een aantal (winter)jassen gestolen. Gelet op het signalement dat getuigen van de dief gaven gaat het in beide gevallen om dezelfde dader. Het is een blanke man op een donker gekleurde fiets. Hij droeg een grijze jas, donker gekleurde spijkerbroek en een witte pet. De politie in Meppel hoopt dat er mensen zijn die weten wie deze man is en dit zullen melden.

Met benen onder heftruck
ASSEN - Een 44 jr. man uit Taarlo raakte donderdagmiddag gewond aan beide benen doordat hij op Het Kleuvenveld in Assen onder een heftruck kwam. De man was daar aan het werk. Waarschijnlijk heeft hij, terwijl hij achter de onbemande heftruck die met draaiende motor bij hem stond, per ongeluk de versnellingshandel geraakt. De heftruck reed in ieder geval plotseling achteruit en de man kwam er met zijn benen onder. Een collega kwam af op het hulpgeroep en reed de heftruck van de man af. Hij is per ambulance overgebracht naar het AZ Groningen. De arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

Jongetje overleden
COEVORDEN - Eén van de twee driejarige jongetjes die donderdagmiddag in een waterplas aan de Eendrachtstraat in Coevorden viel, is aan het eind van de middag in het AZ Groningen overleden. Het andere jongetje maakt het naar omstandigheden goed en verkeert niet in levensgevaar. Het is nog niet bekend hoe de kinderen in het water terecht zijn gekomen en hoelang ze daar in hebben gelegen.

Geheime zenders uit de lucht
BOVENSMILDE/PEIZE - De politie assisteerde donderdagavond de Radio Controledienst bij het uit de lucht halen van twee geheime zenders. Aan de Esdoornlaan in Bovensmilde werd een einde gemaakt aan de uitzendingen van `Team Athletico`. De zender was eigendom van de 51 jr. bewoner. Aan de Brinkweg in Peize zond de 22 jr. bewoner uit onder de naam `Polkaman`. Beide zenders zijn in beslag genomen en de zendamateurs krijgen een boete opgelegd van 1100 euro. Bij herhaling binnen twee jaar zal daar een dwangsom van 2500 euro op volgen.

Alcoholcontroles
De politie controleerde donderdagavond op verschillende plaatsen in Drenthe op het rijden onder invloed. In totaal moesten bijna 400 automobilisten een blaastest afleggen. Geen van hen had meer gedronken dan wet telijk is toegestaan. De controles werden gehouden op de Dordseweg in Weiteveen, de weg tussen Klazienaveen en Emmen, de N 374 bij Borger en de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen.