Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (26/9)

Tilburg, 26 september 2003.

23 bekeuringen bij snelheidscontrole

TILBURG - Aan de Dr. Hub van Doorneweg heeft de politie gistermiddag een snelheidscontrole gehouden. Er werden 23 hardrijders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 kilometer per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Onder de snelheidsovertreders zat ook een bromfietser die 65 kilometer per uur reed.

Winkeldiefstal

TILBURG - In een winkel aan de Hevelstraat hebben agenten gisteravond rond halfacht twee winkeldieven aangehouden. Het zijn een 26-jarige vrouw uit Tilburg en een 11-jarige jongen uit deze stad. Ze werden betrapt bij de diefstal van kleding. De vrouw werd in de winkel aangehouden. De jongen kon buiten de winkel in de kraag worden gevat. De politie maakt proces-verbaal op.

Berouw?

TILBURG - Een 36-jarige man die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, meldde zich gisteravond bij de balie van het politieteam Binnenstad. De man verklaarde tegenover de agenten dat hij enkele inbraken en diefstallen op wilde biechten, die hij de afgelopen week had gepleegd. Hierop is de man aangehouden en ingesloten en de politie stelt uiteraard en nader onderzoek in. De man is een bekende zogenaamde veelpleger. De politie heeft nog geen idee wat de oorzaak van dit berouwvolle gedrag is.

Lastige dronken automobilist

TILBURG - In de parkeergarage Heuvelpoort hebben agenten gisteravond rond de klok van elf uur een 37-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man, die onder invloed van drank was, maakte aanstalten om met zijn auto weg te rijden, maar een politieman in burger, die van e.e.a. getuige was, meldde het voorval aan surveillerende collega`s in de buurt. Als de agenten de papieren van de auto van de Tilburger ter inzage vorderen wordt de man recalcitrant en moesten er zelfs handboeien aan te pas komen om de man over te kunnen brengen naar het politiebureau. Ook in het politiebureau was het gedrag van de man weinig coöperatief en weigerde hij aan alles medewerking. Het rijbewijs van de Tilburger werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 24 uur en de politie maakt tegen de man proces-verbaal op.

Tilburger rijdt met te veel drank op

TILBURG - Vannacht om halféén hebben agenten aan de Tafelbergstraat een 38-jarige man uit Tilburg aangehouden nadat bij een routine controle bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het politiebureau blies de man een alcoholpromillage van iets meer dan 1.40. Het rijbewijs van de Tilburger werd ingevorderd. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van zeven uren mee naar huis.

Inbrekers gaan met dure kleding aan de haal

OISTERWIJK - In een kledingzaak aan de Dorpsstraat werd vannacht rond drie uur ingebroken. De nog onbekende inbrekers forceerden een raam en eenmaal in de winkel hebben ze van twee rekken die daar stonden, de dure merkkleding gehaald. Volgens getuigen waren er bij de inbraak meerdere inbrekers betrokken die per bromfiets en met een auto vertrokken. De waarde van de gestolen kleding is op dit niet bekend.

Bron: Carel Bouman