3e persbericht van donderdag 25 september 2003

Eindhoven 26-09-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven / Valkenswaard: Automobilist twee keer met hoge snelheden betrapt

De videosurveillancewagen van de politie heeft donderdagmiddag een 23-jarige automobilist uit Weert betrapt terwijl hij 104 km/u reed op de Aalsterweg. Deze weg ligt binnen de bebouwde kom van Eindhoven en de maximaal toegestane snelheid is hier 50 km/u. De man reed dus maar liefst 54 km te hard. De videosurveillance auto besloot de automobilist een tijdje te volgen. Buiten de bebouwde kom, op de Maastrichterweg, in Valkenswaard reed de man vervolgens 138 km/u terwijl 80 km/u hier is toegestaan. Wederom ruim 50 km te hard. De automobilist is vervolgens aan de kant gezet en de politie heeft hem de videoband met zijn rijgedrag getoond. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Rolsteiger gestolen

Vanaf een bouwterrein aan de Meerenakkerweg is tussen woensdagavond 19.00 uur en donderdagochtend 6.30 uur uit een in aanbouw zijnde loods een rolsteiger weggenomen. De dader kwam op het terrein door een omheining te vernielen.

Eindhoven: Bromfietser rijdt door na aanrijding meisje

Op de Kloosterdreef is donderdagmiddag rond 15.00 uur een 11-jarig meisje uit Eindhoven aangereden door een bromfietser. Het meisje fietste over het fietspad van de eerdergenoemde straat in de richting van de Kruisstraat. Een bromfietser die haar inhaalde botste tegen de fiets van het meisje waardoor zij is gevallen. Ze liep verwondingen op aan haar hoofd en haar arm. Het meisje is voor behandeling naar de EHBO gegaan. De bromfietser, met duopassagier, is doorgereden na de aanrijding.

Helmond: Meisje gewond

Op de kruising Jan Olieslagersstraat Bleriotstraat is donderdag rond 18.10 uur een 8-jarig meisje uit Helmond gewond geraakt. Dit gebeurde toen zij de eerdergenoemde kruising opfietste waar zij in botsing kwam met een 28-jarige automobilist uit Helmond die over de Jan Olieslagerstraat aan kwam rijden. Het meisje liep een aantal schaaf- en snijwondjes op en klaagde over pijn aan haar rug. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Asten: Vrouw slachtoffer van wisseltruc bankpas

In een winkel aan de Markt werd donderdag tussen 11.30 en 12.00 uur een 66-jarige vrouw uit Asten aangesproken door twee onbekende vrouwen. Eén van de vrouwen bleef met de vrouw in gesprek. Plotseling zei één van de dames dat de portemonnee van het slachtoffer op de grond lag, terwijl deze eerst in haar fietstas zat die ze in haar hand had. De vrouw raapte de portemonnee voor haar op en vroeg of alles nog erin zat. Het slachtoffer keek en dacht op het eerste oog dat ze niets miste. Zelfs het briefje met haar pincode zat nog in de portemonnee. Toen ze later thuis kwam en nog een keer de inhoud van de portemonnee controleerde merkte ze dat haar bankpas was vervangen door een andere bankpas. Toen de vrouw contact opnam met de bank bleek reeds geld van haar rekening te zijn gehaald. De vrouwen die verdacht worden van de wisseltruc zijn tussen de 20 en 25 jaar, beiden ongeveer 1.65 meter lang en hebben een normaal postuur. Ze hebben beide donker krullend haar tot op de schouders, een getinte huidskleur en een keurig verzorgd uiterlijk.

Geldrop: Snelheidscontrole

Op het Bogardeind zijn donderdag tussen 9.45 en 12.30 uur 2.393 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 117 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 74 km/u.

Heeze: Tractor met mestverspreider gestolen

Vanaf een erf aan het Heike is tussen woensdag 20.00 uur en donderdag 9.30 uur een tractor met een mestverspreider gestolen. De mestverspreider is van het merk Krone en is rood van kleur.

Nuenen: Snelheidscontrole

Op de Europalaan zijn donderdag tussen 13.40 en 16.10 uur 1.666 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 115 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 80 km/u waar 50 maximaal is toegestaan.

Ommel: Verdachten van kledingdiefstal aangehouden

Op het Onze Lievevrouwenplein zijn donderdag rond 18.00 uur twee Polen (24 en 30 jaar) aangehouden. De verdachten werden op heterdaad betrapt door een getuige toen ze kleding uit een kledingcontainer weghaalden. De beide mannen zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Veldhoven: Dodelijk slachtoffer bij verkeersongeluk

Op de Knegselseweg is donderdag rond 16.00 uur een 19-jarige automobilist uit Lage Mierde verongelukt. De jongen reed met zijn auto vanuit Veldhoven richting Knegsel. Door nog onbekende oorzaak is hij de controle over zijn voertuig verloren en tegen een boom gebotst. Het slachtoffer is ter plaatste aan zijn verwondingen overleden.