Politie Flevoland

Politie houdt autodieven aan

Almere 26-09-2003 - De politie heeft donderdagnacht drie verdachten aangehouden, die eerder een auto hadden gestolen aan de Pianoweg.

Agenten waren die nacht op de Hogering aan het surveilleren, toen ter hoogte van de Noorderplassen een wagen stilstond bij Noorderledeweg. De Ter controle werd een stopteken gegeven, maar de auto met drie inzittenden ging er vandoor. Nabij de rotonde Plassenweg/Von Draisweg ging de bestuurder rechtdoor de Von Draisweg, waarna hoge snelheden werden behaald. In een bocht zagen agenten dat de bestuurder de wagen niet meer onder controle had en tegen een boom botste. De auto gleed daarna de Lage Vaart in. De inzittenden wisten uit het voertuig te komen en waarvan er twee naar de overkant zwommen. Die twee konden mede dankzij de inzet van een speurhond worden aangehouden.

De derde verdachte werd niet direct aangetroffen, waarna besloten werd om de brandweer te laten duiken. In het water werd echter niemand gevonden. Op het moment dat besloten werd om met een boot te gaan zoeken, werd door de brandweer een derde verdachte gezien, die zich in het riet ophield. Ook hij werd aangehouden. De drie, een 20-jarige, een 19-jarihge