Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (26/9)

vrijdag, 26 september 2003

Vrouwen met elkaar slaags

BREDA- De horecadienst van de politie heeft vannacht rond 02.30 uur op de Vismarktstraat een 16 jarig meisje aangehouden, die met een andere vrouw aan het vechten was. Ze zou voor hoer zijn uitgescholden en dat pikte ze niet. Toen de politie de vrouw wilde aanhouden ging een 26 jarige Bredanaar er zich me bemoeien en probeerde de 16 jarige uit handen van de politie te trekken. Toen de politie dit wilde voorkomen pleegde de man verzet. Ook hij werd aangehouden.

Man verdacht van gooien met terrasstoelen

BREDA- De politie heeft vannacht een 22 jarige Bredanaar aangehouden, die op de Torenstraat met de terrasstoelen van een café zou hebben gegooid. Tevens zou hij de eigenaar van het café, een 35 jarige Bredanaar, hebben uitgescholden. Twee portiers van een nabij gelegen horecagelegenheid hielden de 22 jarige onder controle, omdat die de eigenaar van het café te lijf wilde gaan.Op dat moment zou de cafébaas de amokmaker hebben geschopt. Voor de politie zat er niks anders op dan beide partijen aan te houden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man aangehouden met stroomstootwapen

BREDA- De politie heeft vannacht om 02.30 uur op de Schapenweide een 19 jarige Bredanaar aangehouden, die in zijn auto een stroomstootwapen en een honkbalknuppel had liggen. Volgens de verdachte gebruikte hij het stroomstootwapen thuis voor de paarden. Hij kon begrijpen dat het toch wel vreemd was dat het dan nu in de auto lag. Het stroomstootwapen is in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor huislijk geweld

BREDA- De politie heeft gisteravond in een woning in het Heuvelkwartier een 51 jarige Bredanaar aangehouden, die zijn vrouw flink had mishandeld. Toen de politie bij de woning aanbelde deed de 47 jarige vrouw met een bebloed hoofd de voordeur open. De man die behoorlijk onder invloed was bleek met een andere vrouw, die in de woning was, op de bank te liggen. Hij is aangehouden. De politie heeft de gewonde vrouw voor behandeling overgebracht naar het Amphiaziekenhuis. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt terzake mishandeling.

Fors verzet bij aanhouding verdachte heling

BREDA- De politie heeft gisteravond in de wijk Biesdonk de handen even flink vol gehad om een 32 jarige Bredanaar, die aan een gestolen auto lag te sleutelen, aan te houden. Twee vrienden die ook in de garage waren probeerde de aanhouding te voorkomen. Onder flink verzet slaagde de politie erin de drie mannen aan te houden.

De politie zag gisteravond een aantal mannen bij een grijze Ford Focus staan, waarvan de kentekenplaten ontbraken. Tevens wisten ze dat een leasemaatschappij aangifte had gedaan van verduistering of diefstal van zon auto. Tijdens een praatje met de mannen kwam de politie er achter dat het om de gezochte Ford Focus ging. Toen de politie 32 jarige sleutelaar wilde aanhouden ging een 47 jarige en een 35 jarige Bredanaar er zich mee bemoeien. Onder flink verzet en met behulp van de bemanning van nog twee politieautos konden de gespierde mannen in de boeien worden geslagen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Schuurtje in brand

BREDA- Vannacht rond 03.00 uur is brand gesticht in een schuurtje aan de Bisonstraat in Breda. Omwonenden waren wakker geworden van de brand en waarschuwden de eigenaar en de brandweer. De schuur waarin tuingereedschappen lagen opgeslagen brandde volledig uit. Van de dader ontbreekt elk spoor. Omvang van de schade is niet bekend.

Bron: R. van Kuik