KENNISNET



Kennisnet sluit contract voor housing Platform Content en Diensten

Zoetermeer, 26 september 2003- Kennisnet, de internetorganisatie voor het onderwijs, heeft SARA Reken- en Netwerkdiensten in de arm genomen voor de housing van het Platform voor Content en Diensten (PCD). Daarvoor heeft Kennisnet vandaag een contract gesloten met SARA. SARA is geselecteerd middels een Europese aanbesteding. Eerder deze maand heeft BT Nederland gezamenlijk met Syntegra (dochter van BT) al een contract getekend met Kennisnet voor het leveren en beheer van de hard- en software voor het platform.

Het contract omvat de levering van een afgesloten ruimte binnen het datacenter van SARA. In de eerste fase van het contract plaatst Kennisnet twintig kasten. SARA zal in opdracht van Kennisnet de housing van het platform voor content en diensten leveren en beheren. Met het platform garandeert Kennisnet hoogwaardige toegang tot educatieve content en diensten.

Vanaf 1 januari 2004 kunnen onderwijsinstellingen zelf een leverancier kiezen voor hun internettoegang en diensten. Om een goede bereikbaarheid van deze educatieve content en diensten blijvend te garanderen, wordt het platform ingericht. Alle ISPs hebben de mogelijkheid om een verbinding van hoogwaardige kwaliteit te realiseren naar de Kennisnetcontent en Kennisnetdiensten. In deze omgeving worden de servers met Kennisnetgerelateerde content en diensten ondergebracht. Daarnaast omvat het platform de communicatieapparatuur, die zorgt voor de koppeling met de netwerken.

Over Kennisnet
Kennisnet is van en voor het onderwijs en heeft daarmee nadrukkelijk een publieke opdracht. Om deze opdracht in te vullen richt Kennisnet virtuele ruimten in ten behoeve van leer- en onderwijsprocessen. De toegevoegde waarde van Kennisnet ligt in het bieden van eenvoudige en doeltreffende oplossingen voor complexe problemen in het onderwijs. ICT, en Kennisnet in het bijzonder, biedt hulpmiddelen om leerdoelen op een vernieuwende manier te bereiken. Kennisnet stelt zich dan ook ten doel om de potentie van ICT voor het onderwijs maximaal te benutten.

Over Sara
SARA is een expertisecentrum voor telecommunicatie, internet en ICT. SARA, opgericht in 1971, is gevestigd op Sciencepark Amsterdam en vanaf het allereerste begin nauw betrokken geweest bij de internetontwikkelingen in Nederland. Sinds de start van het SURFnet IP-netwerk in 1989 is SARA verantwoordelijk voor het technische en operationele beheer van dit breedbandnetwerk voor Nederlandse universiteiten, wetenschapscentra en onderwijsinstellingen. De locatie van SARA maakt deel uit van het middelpunt van het SURFnet-netwerk. In 1996 is SARA geselecteerd als een van de vier locaties voor de huisvesting van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), een van de grootste internetknooppunten van Europa. SARA levert faciliteiten voor de huisvesting van internet service providers (ISPs) en telecom-operators.

Nadere informatie voor de redactie:

Kennisnet, afdeling Communicatie
Hans den Boer
T 079 323 09 96
h.denboer@kennisnet.org

26 sep 03 11:01