Politie Gelderland-Midden

Tolkamer - verdachten aangehouden na poging diefstal boot Publicatiedatum: 26-09-2003

Twee jongens van 14 en 15 jaar uit de gemeente Rijnwaarden zijn donderdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een boot. Het tweetal werd rond half vijf overlopen op de Bijland, toen zij op een recreatieterrein probeerden een boot te stelen. Een getuige die het tweetal betrapte zette de achtervolging in, maar raakte ze in de omgeving kwijt. Gewaarschuwde agenten trof aan de hand van een opgegeven signalement het tweetal onderaan de Rijndijk aan, waarna de beide jongens werden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Nijkerk; ruzie om helm leidt tot mishandeling
Publicatiedatum: 26-09-2003

Een 25-jarige inwoner van Nijkerk heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Deze zou zijn gepleegd door zijn 37-jarige collega uit Renswoude. Inzet van het incident is een helm, die door de man uit Renswoude op een rommelmarkt is aangeschaft.

Op zaterdag 14 juni wil de man uit Renswoude zijn helm ophalen bij zijn collega. Volgens de Renswoudenaar wilde hij deze echter niet afgeven, waarop een worsteling is ontstaan. De Renswoudenaar verklaart tegenover de politie dat hij daarop de man uit Nijkerk van zich af geslagen heeft. De man uit Nijkerk zegt zo geschopt en geslagen te zijn, dat hij een hersenschudding en diverse kneuzingen aan het incident heeft overgehouden. De politie maakt proces-verbaal op. De man uit Renswoude moet zich 26 november aanstaande voor de politierechter verantwoorden.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688221