Politie Gelderland-Midden

Ede; Schade aan auto opgelost
Publicatiedatum: 26-09-2003

Nadat een 34-jarige inwoner uit Scherpenzeel op 27 augustus melding maakt van beschadiging van zijn auto op de Galvanistraat, heeft de politie de verdachten opgespoord en gehoord. Twee 16-jarige jongens uit Ede blijken bij het incident betrokken te zijn geweest.

Zij bevinden zich die avond op het viaduct over de A30/Frankeneng. Als één van hen een plaspauze heeft gehouden, worden de jongens baldadig naar elkaar. Daarop schopt één tegen een staaf betonijzer, die daardoor op de rijbaan onder het viaduct valt, aldus de verklaringen. De jongens verklaren verder dat dit niet gebeurde om het doorgaande verkeer te hinderen. Toch gebeurt dat. De auto van de man uit Scherpenzeel loopt schade op, waarop de man beide jongens aanspreekt.

Valse naam
De jongens geven een valse naam op en proberen met hun scooter weg te komen. Dat leidt tot een schermutseling, waarbij de jongens komen te vallen en de automobilist wordt geslagen en bedreigd met (aldus de verklaringen van de jongens) een schroevendraaier. Uiteindelijk slaagt de politie er in de juiste identiteit van de jongens te achterhalen, waarna ze op 23 september zijn aangehouden.

Voorgeleiding
Eén van de jongens zal vandaag worden voorgeleid aan de officier van justitie in Arnhem. De ander is na verhoor heengezonden.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688221

---