Ingezonden persbericht

Microsoft en Monster bieden werkzoekenden 'slimme' c.v.-sjablonen

Op XML-gebaseerde documentsjablonen in Microsoft Office Word 2003 helpen werkzoekenden een professioneel c.v. te maken

Schiphol-Rijk, 26 september 2003 - Microsoft en Monster - in Nederland bekend als Monsterboard.nl - gaan een samenwerkingsverband aan om werkzoekenden te helpen met het opstellen van professionele curricula vitae. Door het samenwerkingsverband is het mogelijk intelligente documentsjablonen van Monster, gebaseerd op Extensible Markup Language (XML), te downloaden en naadloos te installeren in Microsoft Office Word 2003. Werkzoekenden kunnen hierdoor de kwaliteit van hun c.v. verhogen. De sjablonen zijn verkrijgbaar via de Microsoft Office Online Website.

Met behulp van de sjablonen kunnen werkzoekenden hun c.v. in de bekende Microsoft-omgeving vervaardigen. Zij worden hierin ondersteund met advies en expertise van Monster, expert op het gebied van loopbaanadvies. Werkzoekenden kunnen hun c.v. vervolgens opslaan in Microsoft Word 2003. Gebruikers met een Monsteraccount hebben vervolgens de mogelijkheid hun c.v. te uploaden naar de website van Monster. Door het gebruik van XML is de informatie direct voor duizenden werkgevers toegankelijk.

"De combinatie van c.v.-sjablonen en XML in Microsoft Word is een logische combinatie die grote voordelen oplevert voor mensen die een effectieve, professionele c.v. willen maken", zegt Rob Brouwer, Managing Director van Monsterboard.nl. "De samenwerking zorgt dat online gebruikers van Microsoft Office gebruik kunnen maken van de hoogwaardige c.v.-sjablonen van Monster. De samenwerking is daarnaast een bevestiging van de toonaangevende positie van Monster om als eerste samen met Microsoft werkzoekenden de mogelijkheid te bieden van een vacaturesite waarop deze geïntegreerde tool te vinden is."

De sjablonen maken gebruiken van 'slimme' documenttechnologie. De sjablonen bevatten een interactief taakvenster dat toegang geeft tot context-gevoelige informatie en een lijst van opties waarover een gebruiker, afhankelijk van de plaats in het document waar de gebruiker zich op dat moment bevindt, kan beschikken. De informatie die opgevraagd kan worden via het venster, betreft gedetailleerd advies en ondersteuning over de inhoud van een c.v.

De sjablonen zijn vanaf begin volgend jaar beschikbaar via: www.office.microsoft.com/

Monster
Monsterboard.nl is een zelfstandige carrièresite en maakt deel uit van het Monster Career Network, onderdeel van Monster Worldwide Inc. Monsterboard.nl biedt een breed scala aan interactieve, strikt persoonlijke instrumenten, die solliciteren gemakkelijk, snel en effectief maken. Daarnaast is er een veelheid aan informatie en adviezen in te winnen over de meest uiteenlopende onderwerpen, gerelateerd aan werk en loopbaan. Werkgevers kunnen de site gebruiken voor het gehele management van hun online recruitmentactiviteiten. Het Monster netwerk bestaat uit lokale sites in de Verenigde Staten, Engeland, Canada, Nederland, België, Singapore, Hong Kong, Frankrijk, Schotland, Duitsland, Spanje, Luxemburg, India, Italië, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Zwitserland en Finland

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.