Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


26 september 2003



Oldebroek- Verkeersongeval met letsel


Op donderdagochtend 25 september kwam er een melding binnen van een verkeersongeval met letsel op het kruispunt Zuiderzeestraatweg/Verlengde Looweg in Oldebroek. Een 10-jarige jongen uit Oldebroek reed over het fietspad van de Zuiderzeestraatweg, komende van uit de richting Oldebroek. Op het kruispunt sloeg de jongen linksaf, hierbij liet hij de voor hem op dezelfde weg tegemoetkomende personenauto met daarin een 21-jarige automobiliste uit Oene niet voorgaan. Het gevolg was een aanrijding. De jongen raakte gewond en is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.



Wezep- Verkeerscontrole


Op dondermiddag en donderdagavond heeft de politie verkeerscontroles gehouden op verschillende locaties: in Wezep aan de Stationsweg, in Hattemerbroek aan de Zuiderzeestraatweg en in Oldebroek aan de Zuiderzeestraatweg en de Bovendwarsweg. De controles duurden van 16.00 uur tot 18.00 uur en van 17.00 uur tot 21.30 uur. Tijdens de controles zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven:
4 keer voor het niet dragen van de autogordel

9 keer voor het voeren van onjuiste verlichtig
27 keer voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid van 80 km. De hoogst gemeten snelheid was 107 km. per uur.
2 keer voor het niet dragen van de helm

3 keer voor het voeren van mistlicht

1 keer voor het gevaarlijk inhalen

1 keer voor een verkeerde kentekenplaat op een aanhangwagen
1 keer voor het opvoeren van de snelheid van een bromfiets
1 keer voor het rijden met een gladde band

1 keer voor het voeren van een losbreekreminrichting aan de aanhangwagen
ook zijn er 17 blaastesten afgenomen, niemand reed onder invloed. Het totaal aantal gecontroleerde voertuigen bedroeg 525.



Nunspeet- Diefstal uit bedrijf


Op donderdagochtend 25 september deed een 50-jarige man uit Nunspeet aangifte van diefstal uit een bedrijf aan de Energieweg in Nunspeet. De diefstal is in de nacht van 24 op 25 september gepleegd. De daders waren binnen gekomen door een raam te forceren. De daders wisten een sleutel te vinden waarmee een archiefkast geopend kon worden. Uit de archiefkast werden twee kistjes met daarin geld meegenomen. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.
Harderwijk-diefstal uit woning

Een 29-jarige man uit Harderwijk deed aangifte van diefstal uit een woning aan de Goeman Borgesiuslaan. Feit is gebeurd tussen woensdagavond 24 september en donderdagochtend 25 september. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen via het openstaande slaapkamerraam. Vanuit de woonkamer werden o.a. een stereotoren, videorecorder, telefoon, cd -speler, computer en magnetron weggenomen. Het totale schadebedrag is niet bekend



Heerde- verkeerscontrole

Op donderdagavond 25 september controles gehouden in het centrum van Heerde.
1 x pv voor het drinken van alcohol op straat

2 x pv voor het niet dragen van een helm

2 x pv voor snelheidsovertreding door bromfietser
3 x pv voor geen verlichting fiets

1 x pv voor verkeerde verlichting auto

1 x pv voor blauwe tl-balk op de hoedeplank



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top





038-375 10 50
---- --