Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJSSELSTREEK



Datum: 26 september 2003


P E R S B E R I C H T



Zutphen - meisje gewond bij aanrijding


Een 17-jarig meisje uit Zutphen is donderdagmiddag omstreeks 15.40 uur op de Weg naar Voorst gewond geraakt toen zij niet goed uitkeek bij het oversteken. Zij wilde al fietsend bij een zebra oversteken en merkte een achterop komende auto te laat op. De bestuurder, een 44-jarige man uit Empe trachtte nog een aanrijding te voorkomen en remde krachtig af. Het meisje is door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en met beenletsel opgenomen. In de auto van de Empernaar zaten twee kleine kindertjes en zij kregen voor de schrik een traumaveer van de politie. De auto moest worden afgesleept.



Eefde - bromfietser over het hoofd gezien


Een 24-jarige bromfietser uit Deventer die over de Zutphenseweg reed is donderdag-middag omstreeks 16.30 uur bij een aanrijding betrokken geraakt. Bij de kruising met de Quatre Brasweg wilde een 56-jarige automobiliste uit Eefde rechtsaf slaan, maar had de jongeman kennelijk niet opgemerkt. Bij de aanrijding die volgde liepen beide voertuigen schade op.



Zutphen - militairen van bed gelicht


Twee in Eefde gelegerde militairen zijn afgelopen nacht van bed gelicht nadat zij rond 02.50 uur over het dak van een woning aan de Turfstraat hadden gelopen. De bewoners werden wakker van krakende dakpannen en zagen nog net, dat twee mannen via een voor een renovatie geplaatste steiger naar beneden klommen en in een taxi stapten. Uit onderzoek van de politie bleek het tweetal bij de kazerne in Eefde was afgezet. In overleg met de brigade van de koninklijke Marechaussee is het tweetal, dat inmiddels al was gaan slapen, van bed gelicht en aangehouden. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet. Bij controle op het dak bleken een paar pannen gebroken te zijn.



Lochem- jongeman gewond bij aanrijding


Een 23-jarige automobilist uit Haarlo is vanmorgen omstreeks 08.00 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Ampsenseweg. Hij reed met zijn auto in de richting Laren en is in een bocht om onduidelijke reden rechtdoor gereden en tegen een boom gebotst. Hij liep o.a een hoofdwond op en is per ambulance naar het ziekenhuis in Zutphen vervoerd en ter observatie opgenomen.



Vorden- aanrijding door geen voorrang verlenen


Een 86-jarige automobilist uit Vorden verleende vanmorgen omstreeks `11.15 uur op de Horsterkamp/ Prins Willemalexanderlaan geen voorrang aan een 31-jarige automobilist uit Groenlo. Deze laatste reed over de H-kamp en had voorrang. De Vordenaar liep o.a hoofdletsel op en is per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis in Zutphen vervoerd.



Zutphen- auto verliest wiel


Een 46-jarige Zutphenaar reed omstreeks 13.35 uur met z'n auto vanaf de den Elterweg richting de Nieuwe IJsselsbrug. In deze bocht vloog plotseling een achterwiel van zijn auto. Het wiel ging aan de haal en raakte een vrachtwagen en bouten van het wiel beschadigden een andere auto. De auto is weggesleept en wordt technische onderzocht.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

0900-8844


---- --